Onderneming

Jouw onderneming door financiële ogen
Van de start van je onderneming tot het moment dat je onverhoopt je bedrijf moet stopzetten: ondernemen heeft vele financiële aspecten. Heb je deze op een rij?

Wat is voor jou de beste bedrijfsvorm?
Het begint al met de keuze voor de rechtsvorm waarin je jouw bedrijf wilt voeren. Die hangt samen met het risico dat je als ondernemer loopt, maar ook met de verwachte omzet en winst. Het is kortom een keuze met vergaande financiële consequenties, maar ook een beslissing waarvoor je vooraf al over goede cijfers moet beschikken.

Hoe houdt je jouw bedrijf gaande?
Niet iedere ondernemer heeft behoefte aan veel geld om met zijn bedrijf te kunnen beginnen, maar voor sommige ondernemersdromen is kapitaal nodig. Hoe vind je financiers? Via krediet van de bank of bijvoorbeeld via crowdfunding?  En hoe waarborg je sowieso de continuïteit van jouw bedrijf?

Heb je een financiële sparringpartner?
Het ondernemerschap stelt je voor allerlei uitdagingen, maar het liefst houd je je met jouw visie en doel bezig. Een klankbord voor financiële zaken is daarom geen overbodige luxe. Heb je een goede accountant en financieel planner?

Zie ook

Bedrijf starten
Bedrijfsvorm
Continuïteit
Zakelijk Krediet
Crowdfunding
Accountant en Financieel Planner
Faillisement

Vind een financieel planner