Continuïteit

Hoe houdt je jouw bedrijf gaande?
De vraag hoe je jouw bedrijf gaande houdt, is dé hamvraag voor de starter, maar net zo goed voor de ondernemer die al jaren een bedrijf heeft. Want eigenlijk sta jij als starter en als ervaren ondernemer voor dezelfde uitdaging: genoeg inkomen genereren. In eerste instantie voor jezelf, maar als je groter groeit ook voor jouw medewerkers.

Heb je eigen vermogen achter de hand?
Begin je jouw bedrijf vanuit een situatie van loondienst? Dan kan de aanloopperiode een behoorlijk financieel knelpunt vormen. Hoe ga je in jouw levensonderhoud voorzien als je al wel moet investeren, maar de omzet nog op gang moet komen?

Een gouden handdruk bij jouw vertrek kan van pas komen. Die kun je omzetten in een periodieke uitkering aan jezelf, of je investeert het bedrag in de zaak. Misschien heb je eigen vermogen in de vorm van spaargeld en beleggingen of kun je de overwaarde van jouw huis te gelde maken. Bij al deze (tijdelijke) inkomensbronnen blijft de vraag hoe je deze zo effectief mogelijk inzet, met als doel om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, bijvoorbeeld in je relatie met leveranciers, maar ook om jouw gezin niets te hoeven ontzeggen.

Daarnaast kun je zeker als kleinere ondernemer gebruikmaken van allerlei fiscale faciliteiten. Denk aan de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek, de mkb-vrijstelling en diverse versoepelde investeringsregelingen. Daarmee kun je jouw fiscale winst flink lager maken dan je nettowinst. Het resultaat is dat je privé meer overhoudt.

En als je jouw bedrijf niet meer kunt leiden?
Continuïteit betekent ook dat jouw bedrijf kan doorgaan als jou iets mocht overkomen. Heb je nagedacht over wat er moet gebeuren als je ziek wordt, een ongeluk krijgt of plotseling komt te overlijden? Zeker in een bedrijf dat de zorg heeft voor medewerkers in loondienst, heb je een extra verantwoordelijkheid voor de bedrijfscontinuïteit.

Is er iemand die meteen jouw rol kan overnemen? Iemand die weet wat er in de maanden daarna moet gebeuren om het bedrijf gaande te houden? En heeft diegene dan ook meteen toegang tot alle benodigde informatie en documenten? Is deze persoon bevoegd om leveranciers te betalen en salarissen uit te keren?

Om zo’n situatie in goede banen te leiden, biedt een ondernemerstestament uitkomst. Als je jouw nabestaanden niet wilt belasten met de verantwoordelijkheid, kun je in zo’n testament een zaakwaarnemer aanwijzen. Deze kan de continuïteit van het bedrijf waarborgen – en dat is in belang van zowel jouw erfgenamen als jouw medewerkers.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Sluiten