Onderneming

Uw onderneming door financiële ogen
Van de start van uw onderneming tot het moment dat u onverhoopt uw bedrijf moet stopzetten: ondernemen heeft vele financiële aspecten. Hebt u ze op een rij?

 

Wat is voor u de beste bedrijfsvorm?
Het begint al met de keuze voor de rechtsvorm waarin u uw bedrijf wilt voeren. Die hangt samen met het risico dat u als ondernemer loopt, maar ook met de verwachte omzet en winst. Het is kortom een keuze met vergaande financiële consequenties, maar ook een beslissing waarvoor u vooraf al over goede cijfers moet beschikken.

 

Hoe houdt u uw bedrijf gaande?
Niet iedere ondernemer heeft behoefte aan veel geld om met zijn bedrijf te kunnen beginnen, maar voor sommige ondernemersdromen is kapitaal nodig. Hoe vindt u financiers? Via krediet van de bank of bijvoorbeeld via crowdfunding?  En hoe waarborgt u sowieso de continuïteit van uw bedrijf?

 

Hebt u een financiële sparringpartner?
Het ondernemerschap stelt u voor allerlei uitdagingen, maar het liefst houdt u zich met uw visie en doel bezig. Een klankbord voor financiële zaken is daarom geen overbodige luxe. Hebt u een goede accountant en financieel planner?

 

De juiste keuzes
Aan ondernemen kleven vele financiële facetten. Vaak zijn die niet eenvoudig. De beste keuze hangt niet zelden van uw persoonlijke omstandigheden af. Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-keurmerk verplaatst zich in uw situatie en helpt u om de keuzes te maken die bij uw leven passen.

 

Lees alles over:
Bedrijf starten
Bedrijfsvorm
Continuïteit
Zakelijk krediet
Crowdfunding
Accountant en Financieel planner
Faillissement