Pers

FFP is de beroepsorganisatie voor gecertificeerd financieel planners in Nederland en maakt onderdeel uit van de internationale organisatie FPSB ltd. Bij FFP zijn circa 3.400 gecertificeerd financieel planners aangesloten die de titel FFP CFP® mogen dragen. FFP is een autoriteit op het gebied van certificering en registratie van financieel planners en een deskundig gesprekspartner met betrekking tot wets-, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de financiële sector.

Journalisten zijn met regelmaat op zoek naar experts op het gebied van personal finance en informatie over het beroep financieel planner. FFP helpt journalisten graag op weg om hen te kunnen voorzien van de benodigde informatie en contacten met financieel deskundigen.

Perscontact
Voor interview verzoeken en overige vragen over FFP neemt u contact op met:

Kirsty van Oosteroom.
E: Kirsty.van.oosteroom@ffp.nl
T: 035-30 20 120
M: 06-304 875 29

Bundeling van krachten in de financiële advieswereld.

Financiële gezondheid voor iedereen staat centraal!

Amsterdam, 19 mei 2020. De wereld van financieel adviseurs en -planners slaat de handen ineen om tot één krachtige beroepsorganisatie te komen. De voorzitters van de organisaties FFP, SEH en RFEA kondigen aan dat zij in deze onderzoeksfase een gezamenlijke start maken om hun ideeën en wensen hierover te bundelen. Deze sterke financiële organisaties willen hun eigen identiteit en keurmerk behouden en zien met het idee van samenwerking grote voordelen om een sterkere vertegenwoordiging te vormen naar de overheid en financiële wereld. Naast deze drie partijen zijn ook andere organisaties geïnteresseerd in deze ontwikkeling.

FFP pleit voor alternatief aanpassing Box 3

Amsterdam 4 februari 2020 - Box 3 voorgenomen maatregel heeft grote impact op de kleine en middelgrote belegger - FFP, de beroepsvereniging voor financieel planners, heeft in het najaar 2019 haar zorg geuit naar het Ministerie van Financiën over de kamerbrief aanpassing Box 3.

FFP verwelkomt Hanneke Kroonenberg als nieuw bestuurslid

Amsterdam 14 januari – Mr. Hanneke Kroonenberg FFP CFP® is per 1 januari 2020 officieel benoemd tot bestuurslid Federatie Financieel Planners. Naast haar huidige werkzaamheden heeft zij de bestuursfunctie bij FFP officieel aanvaard voor een periode van drie jaar. Hanneke zal deel uitmaken van het bestuur van Stichting Certificering FFP.

Wij willen vrouwen helpen om financieel zelfbewuster te worden

Amsterdam, 10 december 2019 – Vrouwen hebben minder zelfvertrouwen dan mannen in het nemen van grote financiële beslissingen. Dit blijkt uit een recent FFP-onderzoek. “Wij willen vrouwen graag helpen om financieel zelfbewuster te worden”, vindt FFP-voorzitter Rob van den Aker.

FFP FinanceToGo: draaien aan de knoppen van het financiële mengpaneel

Amsterdam, 4 november 2019. Stijgende studieschulden, flexwerk, hoge huizenprijzen – het leven is de laatste jaren niet gemakkelijker geworden voor jongvolwassenen (25-40 jaar). In deze levensfase verandert er veel: denk aan de overstap naar een andere baan, het kopen van de eerste woning of de geboorte van het eerste kind. Daarnaast wordt de wereld waarin zij leven steeds dynamischer, met bijvoorbeeld nieuwe wetgeving op het gebied van pensioenen. Reden te meer waarom juist jongvolwassenen baat zouden hebben bij financieel advies. Maar dan wel op een manier die bij hen past: snel, flexibel en op maat. FinanceToGo, een nieuw initiatief van FFP, speelt daarop in.

FFP verwelkomt nieuw bestuurslid, Paul van der Ploeg

Amsterdam 24 oktober – Paul van der Ploeg (57) wordt per 1 november 2019 officieel benoemd tot bestuurslid Federatie Financieel Planners. Naast zijn huidige werkzaamheden heeft hij de bestuursfunctie bij FFP officieel aanvaard voor een periode van drie jaar. Paul zal deel uitmaken van het bestuur van Stichting Certificering FFP.

FFP Financieel Planner van het Jaar 2019 Fleur Kroonbergs

Nieuwegein, 10 oktober. Na een spannende strijd van meerdere rondes is dit jaar Fleur Kroonbergs FFP CFP® gekozen tot FFP Financieel Planner van het Jaar 2019. Zij is 38 jaar en heeft haar eigen financieel advies bureau in Den Haag. Fleur neemt het stokje over van de winnaar van vorig jaar Hanneke Wolff-Rierink FFP CFP®.

De Financieel Planner volop in de schijnwerpers

Intern FFP onderzoek: Financieel Planners verwachten stijging aantal cliënten over 2019

Amsterdam 10 oktober 2019 – Vandaag zal op het FFP Congres de ‘FFP Financieel Planner van het jaar 2019’ worden gekozen. Dit is een eervolle titel voor een beroep dat steeds relevanter wordt voor de consument. Financieel adviseurs zijn een belangrijke informatiebron voor consumenten die meer zelfvoorzienend moeten worden ten aanzien van hun financiële vragen. Dit blijkt uit het recente FFP onderzoek uitgevoerd door Nibud.

Gevraagd: pensioenadvies als secundaire arbeidsvoorwaarde – Vijf op de zes werknemers vindt pensioen ingewikkeld

Amsterdam, 2 oktober. Het voorlopige pensioenakkoord zorgt voor onrust onder werknemers, zo blijkt uit een onderzoek van FFP, uitgevoerd door Nibud, onder meer dan 1,000 werknemers van 25 jaar tot AOW-leeftijd. De helft van de werknemers maakt zich zorgen over hun financiële situatie na pensionering maar slechts 14% heeft zich naar aanleiding van het pensioenakkoord daarin verdiept. Pensioenen vindt de overgrote meerderheid namelijk ingewikkeld. Voor gratis periodiek pensioenadvies via de werkgever zou dan ook het merendeel van de werknemers open staan. Dat schept kansen voor werkgevers, vindt FFP.

Verder kijken op het FFP Congres 2019 ‘Oog voor de toekomst’

Amsterdam, 12 september – Het negende FFP Congres vindt plaats op 10 oktober 2019 in het NBC te Nieuwegein. Deze dag staat het thema ‘Oog voor de toekomst’ centraal. Op dit grootschalige congres voor financiële planning wordt onder andere aandacht besteed aan de pensioenontwikkelingen, diverse vraagstukken rondom hypotheken, duurzaam beleggen en het uitgebreide consumentenonderzoek dat FFP samen met het Nibud is gestart. Daarnaast worden op deze dag de laatste ontwikkelingen binnen de financiële dienstverlening gepresenteerd, staat vakinhoud centraal en zullen inspirerende sprekers als Ruben van Zwieten en Mathijs Bouman hun visie op de toekomst delen.