Pers

FFP is de beroepsorganisatie voor gecertificeerd financieel planners in Nederland en maakt onderdeel uit van de internationale organisatie FPSB ltd. Bij FFP zijn circa 3.000 gecertificeerd financieel planners aangesloten die de titel CFP® mogen dragen. FFP is een autoriteit op het gebied van certificering en registratie van financieel planners en een deskundig gesprekspartner met betrekking tot wets-, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de financiële sector.

Journalisten zijn met regelmaat op zoek naar experts op het gebied van personal finance en informatie over het beroep financieel planner. FFP helpt journalisten graag op weg om hen te kunnen voorzien van de benodigde informatie en contacten met financieel deskundigen.

Perscontact
Voor interview verzoeken en overige vragen over FFP neemt u contact op met:

Kirsty van Oosteroom.
E: Kirsty.van.oosteroom@ffp.nl
T: 035-30 20 120
M: 06-304 875 29

FFP doneert bos aan Staatsbosbeheer

Federatie Financieel Planners heeft tijdens het FFP Jubileumcongres op 20 april een cheque van 25.000 euro aan Staatsbosbeheer uitgereikt. De donatie is bedoeld voor de aanplant van ruim 4.000 bomen in de Bommelerwaard.

FFP uit zorgen over lage actiebereidheid Nederlanders om financiële situatie onder ogen te zien en te verbeteren

Nederlanders overschatten hun eigen financiële inzicht en onderschatten financiële risico’s. Toch hebben ze weinig behoefte om hun kennis te verhogen en actie te ondernemen om hun situatie te verbeteren. Dat zijn opvallende uitkomsten van een onderzoek dat FFP, Federatie voor Financieel Planners, en Omniplan hebben laten uitvoeren door IPSOS.

FFP viert 25 jaar financiële planning met jubileumcongres

De Vereniging FFP viert op 20 april aanstaande dat 25 jaar geleden het startschot werd gegeven voor gecertificeerde financiële planning in Nederland. Anno 2022 telt ons land circa 3.000 gecertificeerd financieel planners met de titel CFP®. Daarmee is FFP de grootste Europese tak binnen het internationale FPSB-verband. Wereldwijd zijn iets meer dan 200.000 gecertificeerd financieel planners bij FPSB aangesloten.

Nederlanders nonchalant over financiële impact van scheiding

Nederlanders schatten de financiële impact van een scheiding laag in. Liefst acht op de tien mensen verwacht niet in financiële problemen te komen, indien hun relatie zou stranden. Bijna de helft beschouwt financiële problemen na een relatiebreuk zelfs als vrijwel uitgesloten. Dat blijkt uit onderzoek van FFP, de Federatie voor Financieel Planners, en Omniplan.

Pensioen: veel zorgen en weinig inzicht

Consumenten hebben weinig kennis van en inzicht in hun pensioensituatie. Dit geldt voor alle Nederlanders, maar in het bijzonder voor mensen met een laag inkomen en lage opleiding. Van hen maakt twee derde zich zorgen over hun pensioen. Dat blijkt uit onderzoek van de Federatie voor Financieel Planners (FFP) in samenwerking met Omniplan.

Rob van den Aker ‘Lid van verdienste FFP’

Rob van den Aker is bij zijn afscheid als voorzitter van de Vereniging FFP benoemd tot Lid van verdienste van de Vereniging FFP. Hij legt formeel per 1 januari 2022 zijn functie als bestuursvoorzitter van de vereniging neer.

Paulien Koopman Financieel Planner van het Jaar 2021

Paulien Koopman-Beerepoot CFP® is verkozen tot Financieel Planner van het Jaar 2021. In de finale bleef zij haar collega’s Mano Schuitmaker (2e) en Jan Laport (3e) voor. Paulien ontving vandaag de beker uit handen van Anja van Zandbergen, de titelhouder van 2020.

Mark Dukers nieuwe directeur FFP

FFP heeft, met ingang van 1 januari 2022, Mark Dukers benoemd tot directeur. Hij is de opvolger van Rob van den Aker, die de functie sinds de zomer van 2017 combineerde met het voorzitterschap van de Vereniging FFP.

Drie finalisten Financieel Planner van het Jaar bekend

De drie finalisten van de verkiezing Financieel planner van het Jaar 2021 zijn bekend. De vakjury selecteerde uit de 10 genomineerden Paulien Koopman-Beerepoot CFP® uit Emmeloord, werkzaam bij Vermogensplanning Private Banking Rabobank, Jan Laport MFP CFP® uit Almere, werkzaam bij Tropal Consultancy in Almere en Mano Schuitmaker CFP® EHP RB uit Alkmaar, werkzaam bij Your Accountants & Adviseurs in Alkmaar. Vanaf medio november kunnen de circa 3.000 FFP-leden online stemmen op de finalist van hun voorkeur. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald op basis van het juryoordeel en de stemming door de leden.

Tien kanshebbers bekend in de strijd om titel Financieel Planner van het Jaar 2021

Amsterdam 6 juli 2021 – De strijd om de titel Financieel Planner van het Jaar 2021 is begonnen. Vandaag presenteert Federatie Financieel Planners (FFP) vol trots de tien gecertificeerd financieel planners met de hoogste score vanuit de eerste ronde. Zij gaan door naar de tweede ronde en maken daarmee kans op de beker én de prestigieuze titel Financieel Planner van het Jaar 2021. Door jaarlijks deze verkiezing te organiseren werkt FFP structureel aan de kwaliteit van het CFP®-keurmerk en helpt zo haar leden met het aanscherpen van de beroepsvaardigheden.