Pers

FFP is de beroepsorganisatie voor gecertificeerd financieel planners in Nederland en maakt onderdeel uit van de internationale organisatie FPSB ltd. Bij FFP zijn circa 3.000 gecertificeerd financieel planners aangesloten die de titel CFP® mogen dragen. FFP is een autoriteit op het gebied van certificering en registratie van financieel planners en een deskundig gesprekspartner met betrekking tot wets-, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de financiële sector.

Journalisten zijn met regelmaat op zoek naar experts op het gebied van personal finance en informatie over het beroep financieel planner. FFP helpt journalisten graag op weg om hen te kunnen voorzien van de benodigde informatie en contacten met financieel deskundigen.

Perscontact
Voor interview verzoeken en overige vragen over FFP neemt u contact op met:

Kirsty van Oosteroom.
E: Kirsty.van.oosteroom@ffp.nl
T: 035-30 20 120
M: 06-304 875 29

Tom Oude Avenhuis winnaar verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar

Tom Oude Avenhuis CFP®, directeur/eigenaar van Holofin in Almelo is verkozen tot Financieel Planner van het Jaar 2023. Na een intensief traject van vijf maanden volgde op 9 november de ontknoping, waarbij uit drie finalisten de winnaar bekend werd gemaakt. Met de verkiezing van Tom Oude Avenhuis wordt een reeks van vrouwelijke winnaars sinds 2018 doorbroken.

RFEA en FFP gaan onder één vlag verder

Het Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA) en de beroepsorganisatie voor gecertificeerd financieel planners (FFP) bundelen hun krachten. Met ingang van 1 januari 2023 gaat de Vereniging RFEA op in de beroepsorganisatie FFP.

FFP lanceert nieuw modulair vakbekwaamheidsbouwwerk

Het vakbekwaamheidsbouwwerk voor financieel planners komt er vanaf 2023 anders uit te zien. De opleiding tot financieel planner krijgt een modulaire opbouw en het CFP-register bestaat straks uit vier profielen. Hierdoor sluit het meer aan bij life-events en de daaraan gerelateerde klantvragen. De CFP-opleiding zal als gevolg hiervan nog meer verdieping bevatten.

Finalisten bekend voor CFP Financieel Planner van het Jaar

De drie finalisten voor de Verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar 2023 zijn bekend. Uit de tien genomineerden heeft de vakjury naar aanleiding van een uitgebreide beoordeling van een klantinventarisatiegesprek drie finalisten gekozen. Dat zijn Ron Daniëls (Op Heij Verzekeringsgroep - Weert), Tom Oude Avenhuis (Holofin - Almelo) en Jeroen Zuurveld (Financial Decision Coach - Zandvoort).

FFP maakt 10 genomineerden voor Financieel Planner van het Jaar bekend

De eerste ronde van de Verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar 2023 is gesloten. Uit die ronde, bestaande uit een online toets, zijn de tien Gecertificeerd Financieel Planners met de hoogste score geselecteerd. Zij dingen mee naar de titel CFP Financieel Planner van het Jaar 2023. De award wordt uitgereikt door FFP, de Federatie voor Financieel Planners.

FFP doneert bos aan Staatsbosbeheer

Federatie Financieel Planners heeft tijdens het FFP Jubileumcongres op 20 april een cheque van 25.000 euro aan Staatsbosbeheer uitgereikt. De donatie is bedoeld voor de aanplant van ruim 4.000 bomen in de Bommelerwaard.

FFP uit zorgen over lage actiebereidheid Nederlanders om financiële situatie onder ogen te zien en te verbeteren

Nederlanders overschatten hun eigen financiële inzicht en onderschatten financiële risico’s. Toch hebben ze weinig behoefte om hun kennis te verhogen en actie te ondernemen om hun situatie te verbeteren. Dat zijn opvallende uitkomsten van een onderzoek dat FFP, Federatie voor Financieel Planners, en Omniplan hebben laten uitvoeren door IPSOS.

FFP viert 25 jaar financiële planning met jubileumcongres

De Vereniging FFP viert op 20 april aanstaande dat 25 jaar geleden het startschot werd gegeven voor gecertificeerde financiële planning in Nederland. Anno 2022 telt ons land circa 3.000 gecertificeerd financieel planners met de titel CFP®. Daarmee is FFP de grootste Europese tak binnen het internationale FPSB-verband. Wereldwijd zijn iets meer dan 200.000 gecertificeerd financieel planners bij FPSB aangesloten.

Nederlanders nonchalant over financiële impact van scheiding

Nederlanders schatten de financiële impact van een scheiding laag in. Liefst acht op de tien mensen verwacht niet in financiële problemen te komen, indien hun relatie zou stranden. Bijna de helft beschouwt financiële problemen na een relatiebreuk zelfs als vrijwel uitgesloten. Dat blijkt uit onderzoek van FFP, de Federatie voor Financieel Planners, en Omniplan.

Pensioen: veel zorgen en weinig inzicht

Consumenten hebben weinig kennis van en inzicht in hun pensioensituatie. Dit geldt voor alle Nederlanders, maar in het bijzonder voor mensen met een laag inkomen en lage opleiding. Van hen maakt twee derde zich zorgen over hun pensioen. Dat blijkt uit onderzoek van de Federatie voor Financieel Planners (FFP) in samenwerking met Omniplan.