Pers

FFP is de beroepsorganisatie voor gecertificeerd financieel planners in Nederland en maakt onderdeel uit van de internationale organisatie FPSB ltd. Bij FFP zijn circa 3.000 gecertificeerd financieel planners aangesloten die de titel CFP® mogen dragen. FFP is een autoriteit op het gebied van certificering en registratie van financieel planners en een deskundig gesprekspartner met betrekking tot wets-, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de financiële sector.

Journalisten zijn met regelmaat op zoek naar experts op het gebied van personal finance en informatie over het beroep financieel planner. FFP helpt journalisten graag op weg om hen te kunnen voorzien van de benodigde informatie en contacten met financieel deskundigen.

Perscontact
Voor interview verzoeken en overige vragen over FFP neemt u contact op met:

Kirsty van Oosteroom.
E: Kirsty.van.oosteroom@ffp.nl
T: 035-30 20 120
M: 06-304 875 29

Pensioen: veel zorgen en weinig inzicht

Consumenten hebben weinig kennis van en inzicht in hun pensioensituatie. Dit geldt voor alle Nederlanders, maar in het bijzonder voor mensen met een laag inkomen en lage opleiding. Van hen maakt twee derde zich zorgen over hun pensioen. Dat blijkt uit onderzoek van de Federatie voor Financieel Planners (FFP) in samenwerking met Omniplan.

Rob van den Aker ‘Lid van verdienste FFP’

Rob van den Aker is bij zijn afscheid als voorzitter van de Vereniging FFP benoemd tot Lid van verdienste van de Vereniging FFP. Hij legt formeel per 1 januari 2022 zijn functie als bestuursvoorzitter van de vereniging neer.

Paulien Koopman Financieel Planner van het Jaar 2021

Paulien Koopman-Beerepoot CFP® is verkozen tot Financieel Planner van het Jaar 2021. In de finale bleef zij haar collega’s Mano Schuitmaker (2e) en Jan Laport (3e) voor. Paulien ontving vandaag de beker uit handen van Anja van Zandbergen, de titelhouder van 2020.

Mark Dukers nieuwe directeur FFP

FFP heeft, met ingang van 1 januari 2022, Mark Dukers benoemd tot directeur. Hij is de opvolger van Rob van den Aker, die de functie sinds de zomer van 2017 combineerde met het voorzitterschap van de Vereniging FFP.

Drie finalisten Financieel Planner van het Jaar bekend

De drie finalisten van de verkiezing Financieel planner van het Jaar 2021 zijn bekend. De vakjury selecteerde uit de 10 genomineerden Paulien Koopman-Beerepoot CFP® uit Emmeloord, werkzaam bij Vermogensplanning Private Banking Rabobank, Jan Laport MFP CFP® uit Almere, werkzaam bij Tropal Consultancy in Almere en Mano Schuitmaker CFP® EHP RB uit Alkmaar, werkzaam bij Your Accountants & Adviseurs in Alkmaar. Vanaf medio november kunnen de circa 3.000 FFP-leden online stemmen op de finalist van hun voorkeur. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald op basis van het juryoordeel en de stemming door de leden.

Tien kanshebbers bekend in de strijd om titel Financieel Planner van het Jaar 2021

Amsterdam 6 juli 2021 – De strijd om de titel Financieel Planner van het Jaar 2021 is begonnen. Vandaag presenteert Federatie Financieel Planners (FFP) vol trots de tien gecertificeerd financieel planners met de hoogste score vanuit de eerste ronde. Zij gaan door naar de tweede ronde en maken daarmee kans op de beker én de prestigieuze titel Financieel Planner van het Jaar 2021. Door jaarlijks deze verkiezing te organiseren werkt FFP structureel aan de kwaliteit van het CFP®-keurmerk en helpt zo haar leden met het aanscherpen van de beroepsvaardigheden.

Titel FFP verandert per 2022 in CFP®

Amsterdam, 8 februari 2021, Adviseurs die zijn gecertificeerd als financieel planner zullen vanaf 1 januari 2022 alleen nog de titel CFP® gebruiken. CFP® staat voor Certified Financial Planner. Met die stap intensiveert de Vereniging FFP haar samenwerking met de internationale Financial Planning Standards Board (FPSB Ltd). Bovendien draagt de keuze voor de titel CFP® bij aan een eenduidige uitstraling van de beroepsgroep in Nederland.

Finalisten FFP Financieel planner van het Jaar 2020 bekend

Amsterdam – 8 oktober 2020. De drie finalisten van de verkiezing FFP-Financieel planner van het Jaar 2020 zijn bekend. De top 3 bestaat, in alfabetische volgorde, uit Jeroen Beurskens FFP CFP® (T&W Tilburg in Tilburg), Evert Johan Warner FFP CFP® (Rabobank Vaart en Vechtstreek in Hardenberg) en Anja van Zandbergen FFP CFP® (Anja van Zandbergen Financieel Advies in Zuiderwoude). Vanaf half november kunnen de ruim 3.200 FFP-leden online stemmen op de finalist van hun voorkeur. De winnaar wordt bepaald op basis van het juryoordeel en de stemming door de leden.

Nog tien planners in de race voor de titel FFP-Financieel Planner van het Jaar 2020

Wie wordt de winnaar?
Amsterdam, 22 september 2020 – Tien financieel planners zijn door naar de volgende ronde in de strijd om de titel FFP-Financieel Planner van het Jaar 2020. Om genomineerd te kunnen worden hebben alle kandidaten een online toets gemaakt. FFP werkt structureel aan de kwaliteit van het FFP CFP®-keurmerk en scherpt de vaardigheden van haar leden aan door deze verkiezing jaarlijks te organiseren. De winnaar zal op 16 december op het FFP Forum 2020 bekendgemaakt worden.

Persbericht: Hogeschool Arnhem Nijmegen wint FFP Student Award 2020

Amsterdam - Donderdag 16 juni is het studententeam van Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) voor de tweede keer door de vakjury als grote winnaar van de FFP Student Award uitgeroepen. De beroepsvereniging voor Financieel planners, FFP, organiseert voor de vierde keer de jaarlijkse FFP Student Award voor studenten van alle Hogescholen die de opleiding Finance Taks & Accountancy (FTA) aanbieden. Nathan Spruijt, Timon Schumacher en Joël de Vreugd zijn de winnende studenten. Zij gaan naar huis met de wisselbeker én per persoon een opleidingscheque ter waarde van € 1.000,- ten behoeve van de eigen beroepsontwikkeling.