Tien kanshebbers voor finale CFP Financieel Planner van het Jaar 2024

“Animo was nog nooit zo groot”

Een record aantal financieel planners heeft zich dit jaar ingeschreven voor de CFP-verkiezing 2024. Maar liefst 150 CFP’ers deden aan de eerste ronde mee. Deze sloot op 1 mei. Van de 150 deelnemers gaan tien gecertificeerd financieel planners door naar de volgende ronde. Zij maken kans op de eretitel ‘CFP Financieel Planner van het Jaar 2024’.

De verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting FFP (Federatie Financieel Planners), de beroepsorganisatie van 3.000 financieel planners in Nederland. De eerste ronde bestond uit een online-toets met 15 meerkeuzevragen. De tien financieel planners met de beste score zijn genomineerd voor de ‘CFP Financieel Planner van het Jaar 2024’.

De genomineerden zijn in alfabetische volgorde:

  • Usnach Baauw, Financial planning Nederland (Arnhem)
  • Tim Blom, Finest Planning (Wijlre)
  • Jack Broosus, Sweere (Oud Gastel)
  • Wim van Deuveren, De Jong en Van Diermen (Bunschoten-Spakenburg)
  • Peter Juffer, MijnOffiz (Klazienaveen)
  • Marcel Huismans, Triangel Groep (Alkmaar)
  • Mieke Post, SMK Accountants & Fiscalisten B.V (Enschede)
  • Maarten Pothof, Maarten Pothof Services (Eindhoven)
  • Thomas Serné, Van Adelbrecht Future Finance (Leeuwarden)
  • Jan Smits, Koos Rook Financiële Diensten (Krimpen aan den IJssel)

Veel reuring en weerklank

Mark Dukers, directeur FFP, is blij met het nog steeds groeiende enthousiasme voor de verkiezing: “Een nominatie levert veel lokale en regionale publiciteit op voor de betreffende CFP’ers. Ook op sociale media zijn de reacties richting de genomineerden hartverwarmend. En daar doen we het natuurlijk ook voor: enerzijds het verder op de kaart zetten van het CFP-keurmerk en tegelijkertijd werken aan collegiale verbinding en het verhogen van de beroepstrots.”

Nog drie rondes te gaan

In de tweede ronde voeren de tien overgebleven planners een inventarisatiegesprek met een acteur in de rol van klant. De vakjury selecteert hieruit de drie beste kandidaten. Zij gaan door naar de derde ronde. Daarin werken de finalisten een financieel plan uit en presenteren dit aan de klant.
Ook de collega’s, bestaande uit ongeveer 3.000 CFP’ers, worden betrokken bij de verkiezing.

Zij mogen in ronde 4 hun stem uitbrengen op één van de finalisten. Op basis van deze stemming en het oordeel van de jury wordt tijdens het FFP Congres op 11 oktober bekendgemaakt wie zich uiteindelijk ‘CFP Financieel Planner van het Jaar 2024’ mag noemen.

Vind een financieel planner