Tom Oude Avenhuis winnaar verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar

Tom Oude Avenhuis CFP®, directeur/eigenaar van Holofin in Almelo is verkozen tot Financieel Planner van het Jaar 2023. Na een intensief traject van vijf maanden volgde op 9 november de ontknoping, waarbij uit drie finalisten de winnaar bekend werd gemaakt. Met de verkiezing van Tom Oude Avenhuis wordt een reeks van vrouwelijke winnaars sinds 2018 doorbroken.

De uitreiking van de prestigieuze titel vond plaats tijdens een speciale FFP-online uitzending bij Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. Naast Tom Oude Avenhuis waren ook Ron Daniëls CFP®, werkzaam bij de Op Heij Verzekeringsgroep in Weert en Jeroen Zuurveld CFP®, Financial Decision Coach in Zandvoort, als finalisten voor de titel genomineerd. Tom Oude Avenhuis ontving de wisselbeker uit handen van Paulien Koopman, de titelhouder van het afgelopen jaar.

Energie en humor
Juryvoorzitter Conny Weber: “Tom bleek in het adviesgesprek zeer goed voorbereid, hij had duidelijk plezier in het gesprek. Met veel energie en humor wist hij accuraat zaken uit te leggen. Hij had hier vaak weinig woorden voor nodig. Ook in de eerste ronde, de online-toets en in de tweede ronde, het klantinventarisatiegesprek, scoorde Tom goed. Dit gekoppeld aan zijn enthousiasme om het vak onder de aandacht te brengen heeft hem de winnaar gemaakt.”

Meer dan 100 kandidaten
Met ruim meer dan 100 kandidaten in de openingsronde kon de verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar zich ook dit jaar in een brede belangstelling verheugen. Uit het ruime kandidatenaanbod werden tien genomineerden geselecteerd. Zij gingen naar de volgende ronde waarin ze een inventarisatiegesprek voerden met een acteur die de rol van klant vervult.

Dat gesprek werd door een vakjury op verschillende vaardigheden en kennisaspecten beoordeeld. De drie beste kandidaten gingen vervolgens door naar de finale. Zij moesten een financieel plan uitwerken en presenteren én zichzelf presenteren aan de leden van de FFP. Op basis van het oordeel van de vakjury en de FFP-leden is uiteindelijk  Tom Oude Avenhuis als winnaar verkozen.

Hij wordt in het komende jaar namens beroepsorganisatie FFP de nieuwe ambassadeur van financiële planning en vertegenwoordigt hiermee 3.000 CFP-professionals die in Nederland werkzaam zijn.

FFP 2023
De bekendmaking van de winnaar vond plaats tijdens een speciale online-uitzending bij Beeld & Geluid in Hilversum. Edin Mujagic, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer trapte af met een financieel-economische vooruitblik op 2023 en het effect van inflatie en rente. FFP-directeur Mark Dukers nam de leden vervolgens mee in de plannen voor 2023 met onder andere aandacht voor een nieuwe website, een nieuw ledenplatform ‘MijnCFP’ met een bijbehorende app.

Vind een financieel planner