Voormalig CBS-coryfee Jan Latten op FFP Congres over demografische trends | ‘Inzetten op vergroten financiële weerbaarheid van consumenten’

Op het FFP Congres van 11 oktober treedt demograaf en emeritus hoogleraar Jan Latten op als keynote speaker. Tijdens het congres, dat het thema ‘On the move’ draagt, spreekt hij over sociaal-demografische bewegingen en de gevolgen ervan voor de woningmarkt, relaties en collectieve voorzieningen. Het FFP Congres is voor alle financiële professionals toegankelijk.

Hoewel FFP (Federatie voor Financieel Planners) met het FFP Congres vooral mikt op gecertificeerd financieel planners (CFP®), nodigt het andere belangstellenden uit om ook een of meerdere onderdelen van het programma bij te wonen. “Er is onder meer aandacht voor AI, beleggen en bedrijfsopvolging”, vertelt FFP-directeur Mark Dukers. “Vanzelfsprekend staan we ook uitgebreid stil bij de nieuwe Pensioenwet en de betekenis daarvan voor adviseurs en hun klanten.”

Naast plenaire sprekers zijn er 18 verschillende Expertmeetings. “Vrijwel zonder uitzondering verzorgd door topsprekers. We zijn trots op het programma dat is samengesteld”, zegt Dukers. “Daar zitten eigenlijk voor elke financieel adviseur, in elk financieel life event, heel interessante sessies tussen.”

Meebewegen
“Door trends zoals vergrijzing, AI en de verschillende transities waar we nu in zitten, worden burgers in Nederland op tal van fronten geraakt”, constateert de FFP-directeur. “De vraag is natuurlijk: hoe bereid je je daarop voor? In essentie is het antwoord in onze optiek, dat je moet meebewegen en (financieel) veerkrachtig moet zijn. Dit betekent dat je wel moet weten en kunnen doorgronden wat er speelt. Nieuwe kansen en nieuwe markten herkennen. Daar gaat het FFP Congres ‘On the move’ over.”

Verkiezing
Op het FFP Congres wordt ook de winnaar van de verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar 2024 bekendgemaakt. Drie finalisten strijden om deze eretitel, namelijk Tim Blom CFP®, Marcel Huismans CFP® en Mieke Post CFP®. Vrienden en familie van de kandidaten kunnen hun favoriet op deze dag aanmoedigen. Stemmen is dan niet meer mogelijk.

Tickets

Het FFP Congres vindt op woensdag 11 oktober plaats in Congrescentrum 1931 te ’s-Hertogenbosch. Een entreebewijs kost € 125,- (excl. btw) via FFPcongres.nl.
Een bezoek meer dan waard..

Vind een financieel planner