Keurmerk CFP® voor private bankers Van Lanschot Kempen

’s-HERTOGENBOSCH, 12 DECEMBER 2022. FFP, de beroepsorganisatie van gecertificeerd financieel planners en Van Lanschot Kempen hebben vandaag een overeenkomst gesloten. Kernpunt van de afspraken is dat alle private bankers die werken voor de oudste private bank van Nederland worden toegelaten tot het register voor Certified Financial Planners (CFP®).

Het gaat hierbij om alle private bankers die met goed gevolg de leergang Certified Private Banker (CPB) hebben afgerond aan de interne Van Lanschot Kempen Private Banking Academy. De permanente educatie (PE) die de adviseurs binnen Van Lanschot Kempen volgen wordt al enkele jaren door FFP geaccrediteerd.

De Stichting Federatie Financieel Planners, die de certificeringseisen voor financieel planners vaststelt en bewaakt, stelt nog één aanvullende voorwaarde voor definitieve toelating tot het CFP-register. Het voorbehoud is dat de private bankers van Van Lanschot Kempen in 2023 nog een extra ‘PT Gap-programma’ volgen. Via dit programma overbruggen zij het gat tussen de leerdoelen van CPB en het CFP-profiel Vermogen.

Bewijs van hoge kwaliteitseisen

Van Lanschot Kempen is een gespecialiseerde, onafhankelijke wealth manager, gericht op het behoud en de opbouw van vermogen op een duurzame manier, zowel voor klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. “Toelating tot het CFP-register is voor ons een bewijs van de hoge kwaliteitseisen die wij stellen aan onze private bankers”, zegt Richard Bruens, lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen en verantwoordelijk voor Private Banking. “Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat hun private banker gedegen kennis van zaken heeft, en heel mooi dat dit nu ook wordt erkend door de onafhankelijke beroepsorganisatie.”

Markt vraagt om financiële planning

FFP is op haar beurt eveneens blij met de aansluiting van de afgestudeerden van de CPB-leergang van Van Lanschot Kempen. “De huidige markt vraagt om financiële planning”, vindt FFP-directeur Mark Dukers. “Het zijn roerige en financieel onzekere tijden en dan komt er nog een nieuwe pensioenwet aan. Een financieel planner geeft klanten inzicht in hun financiële situatie en toekomst. Van Lanschot Kempen erkent dat het CFP-keurmerk staat voor professionele kennis en kunde van financieel planners. Aansluiting van de private bankers van Van Lanschot Kempen zorgt ervoor dat wij het keurmerk CFP® nog beter kunnen positioneren in de markt en bij consumenten.”

 

Vind een financieel planner

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Sluiten