‘Financieel Planner van het Jaar ben je voor het leven’

Tien genomineerden CFP Financieel Planner van het Jaar 2025 bekend

Almere, 13 mei 2024 – Met 190 deelnemers heeft de verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar opnieuw een enthousiast onthaal gekregen bij financieel planners. Na de eerste ronde zijn nog tien planners in de race voor de eretitel.

De verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting FFP (Federatie Financieel Planners), de beroepsorganisatie van ruim 3.000 gecertificeerd financieel planners (CFP®) in Nederland. De eerste ronde van de verkiezing vond plaats in april en bestond uit een online-toets met 15 meerkeuzevragen. De tien financieel planners met de beste score zijn nu genomineerd voor de titel ‘CFP Financieel Planner van het Jaar 2025’.

Het tiental gaat door naar ronde 2. Daarin voeren zij een inventarisatiegesprek met een acteur in de rol van klant. Deze gesprekken vinden plaats in mei. De tien genomineerden zijn in alfabetische volgorde:

  • Birgitta van Antwerpen CFP® RB, eigenaar Taxavant (Hoofddorp)
  • Usnach Baauw CFP®, eigenaar Financial Planning Nederland (Arnhem)
  • Hendrik van Harten CFP®, werkzaam bij Rabobank Nederland
  • Gerda van der Horst -Bakkenes CFP® RAB, werkzaam bij ABN AMRO Mees Pierson
  • Pim Hoyng CFP®, werkzaam bij Delen Private Bank (Amsterdam)
  • Lennart Kant CFP®, eigenaar Kant Financieel Advies (Sleeuwijk)
  • Arle Klijn CFP®, werkzaam bij Klijn/Zijlmans & Partners (Zaandam)
  • Danny Romijn CFP® REP, werkzaam bij Van Lanschot Kempen (Amsterdam)
  • Lianne Verploegh CFP®, werkzaam bij Rabobank Private Banking, afd. Vermogensplanning
  • Jeroen Zuurveld CFP®, eigenaar Financieel Levensplanner (Heemstede)

Voor het leven
“Kijkend naar de lijst van genomineerden, zie ik een mooie evenwichtige verdeling tussen zelfstandig werkzame financieel planners en planners werkzaam bij een bank”, constateert Mark Dukers, directeur van FFP. “Mooi dat deze verkiezing bij de achterban zo breed leeft, ook getuige het aantal aanmeldingen. Oud-winnaars stellen zonder uitzondering dat deelname hen veel heeft opgeleverd: niet alleen qua nieuwe inzichten en leerervaringen, maar zeker ook qua naamsbekendheid en publiciteit. En niet onbelangrijk: Financieel planner van het Jaar ben je voor het leven ,”aldus de FFP-directeur. 

Van kennismaking tot presentatie klantadvies
Tijdens de verkiezing doorlopen de kandidaten hetzelfde traject als in een normaal klantadviesproces. In ronde 2 voeren de tien overgebleven planners een kennismakings- /inventarisatiegesprek met een (fictieve) klant. De vakjury selecteert hieruit de drie beste kandidaten. Zij gaan door naar de derde ronde. Daarin werken de drie finalisten een financieel plan uit en presenteren dit aan de klant. De prestaties van de finalisten in de drie rondes worden vervolgens integraal beoordeeld door de vakjury, die de winnaar van de verkiezing vaststelt. Op het FFP Congres van woensdag 2 oktober worden de wisselbeker en de hoofdprijs aan de winnaar uitgereikt.

 

Vind een financieel planner