Wie van de drie wordt CFP Financieel Planner van het Jaar?

Uit de 10 genomineerden zijn vandaag de drie finalisten voor de Verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar 2024 bekend gemaakt. Tim Blom, Marcel Huisman en Mieke Post maken nog kans op de titel. De winnaar wordt op 11 oktober tijdens het FFP Congres bekend gemaakt.

Om de titel CFP Financieel Planner van het Jaar te bemachtigen, moeten de kandidaten verschillende rondes doorlopen. Uit een online-kennisronde in mei zijn tien financieel planners geselecteerd. Zij zijn in de tweede ronde onderworpen aan een assessment, waarbij ze een klantinventarisatiegesprek voerden met een acteur in de rol van klant. Mede op basis van het oordeel van de assessoren heeft de jury de drie finalisten geselecteerd: Tim Blom (Finest Planning -Wijlre), Marcel Huismans (Triangel Groep – Alkmaar) en Mieke Post  (SMK Accountants & Fiscalisten -Enschede)

Wensen doorgronden
Het inventarisatiegesprek dient met name om vaardigheidsaspecten te toetsen. Juryvoorzitter  Conny Weber: “Een goede CFP-professional is in staat de wensen van de klant wezenlijk te doorgronden en te analyseren in hoeverre deze wensen en doelen ook financieel haalbaar zijn in de specifieke klantsituatie. Dat vereist een integraal beeld van de klant. Als jury kijken we onder meer in hoeverre de kandidaat signalen bij de klant oppikt, doorvraagt, prioritering aanbrengt en de klant prikkelt. De drie finalisten hebben hun bekwaamheid op dit vlak zeker bewezen.”

Over enkele weken start de derde ronde. Dan moeten de kandidaten naar aanleiding van het inventarisatiegesprek een compleet financieel plan uitwerken en deze presenteren aan de klant. De jury weegt vervolgens de beoordelingen van de finalisten uit alle voorgaande rondes en komt tot een eindoordeel. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door het juryoordeel (2/3e) en het oordeel van  de CFP-collega’s die in september online hun stem mogen uitbrengen Tijdens het FFP Congres op 11 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Vind een financieel planner

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Sluiten