Sparen

Welke spaarvormen zijn er en hoe haalt u meer uit uw spaargeld?
We staan er wereldwijd om bekend: onze spaarzin. Niet zo gek, want 90% van de Nederlanders heeft wel een appeltje voor de dorst. Begin 2017 stond er een recordbedrag van ruim 340 miljard euro op Nederlandse spaarrekeningen!

Als de rente hoog staat, kan sparen een mooi en veilig rendement opleveren. Maar ook bij een lage rente kan sparen nuttig zijn. U hebt dan geld langs de zijlijn staan dat u meteen beschikbaar hebt als het nodig is. En als u geld vastzet voor iets meer rendement, loopt u in vergelijking met beleggen in ieder geval weinig tot geen risico. Een deel van uw vermogen in spaargelden opzijzetten is dus altijd verstandig.

Er zijn bovendien meer spaarvormen dan u denkt. Is de populaire spaarverzekering misschien iets voor u? En hoe zit het met een familiespaargeld-bv?

 

De juiste keuzes
Sparen heeft toch geen zin? Er zijn meer spaarvormen dan u denkt, met meer mogelijkheden dan u denkt. Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-keurmerk verplaatst zich in uw situatie en helpt u om de keuzes te maken die bij uw leven passen.