Toelatingseisen CFP-register

Wij bewaken ons kwaliteitslabel
Het CFP-Keurmerk staat voor deskundigheid, integriteit en praktijkervaring. De Stichting CFP vindt het cruciaal dat dit zo blijft. Daarom stellen wij strenge voorwaarden aan opname in ons register van gecertificeerd financieel planners met het CFP-Keurmerk. Ook wie eenmaal gecertificeerd is, moet aan diverse eisen voldoen om zijn registratie te behouden.

Voor toelating tot het CFP-Register gelden de volgende eisen:

  • Met goed gevolg afleggen van het CFP-Examen. Dit is een examen op HBO+ niveau met toetsing van het kennisniveau op zes vakgebieden en de integrale toepassing daarvan; deze benadering is bepalend voor het onderscheidend karakter in de advisering. Zie ook Examen.
  • Onderschrijven van de CFP-Gedragscode.
  • Voldoende beroepsaansprakelijkheidsverzekering of andere financiële waarborgen.
  • Nakoming van de betaling van een jaarlijkse contributie.
  • Betaling van een inschrijfgeld;
  • Nakoming van het vereiste van jaarlijkse permanente educatie.

Diploma en geldigheidsduur
Geslaagden voor het CFP-Examen ontvangen het CFP-Diploma. Voor toelating tot het register heeft dit diploma een geldigheidsduur van twaalf maanden.

Aanmelding voor toelating tot het register betekent automatisch ook aanmelding als participant van de Stichting.

Hoe wordt u lid?
U ontvangt van het FFP bureau alle documenten digitaal zodra je geslaagd bent voor het CFP-diploma. Hiermee schrijf je je in in het register van de Stichting FFP. Zodra alle informatie digitaal is ingevuld en digitaal bij FFP binnen zijn, wordt het verzoek tot certificering in behandeling genomen.

Lees hier de volledige toelichting bij verzoek tot certificering