Bedrijfsovername

In of juist uit een bedrijf stappen: hoe pak je dat het beste aan?
Er zijn ondernemers voor wie het ondernemersbestaan nooit ophoudt, maar de meeste ondernemers besluiten een keer met pensioen te gaan. Het kan ook gebeuren dat je juist in een bestaand bedrijf wilt stappen. Beide scenario’s hebben heel wat financiële voeten in de aarde.

Een bedrijf kopen?
Wil je een bedrijf overnemen? Dat heeft organisatorische, juridische, fiscale en persoonlijke consequenties. Maar ook financiële. Want hoe ga je de overname financieren? En welke stappen doorloop je voor een gedegen overname?

Je bedrijf overdragen?
Als je met ‘ondernemerspensioen’ gaat, draag je het stokje over, aan een kind, een zakenpartner of iemand anders in wie je vertrouwen hebt. Hoe zorg je ervoor dat je oude dag goed is verzorgd terwijl de continuïteit van jouw bedrijf ook gewaarborgd is? Bedrijfsoverdracht is complexe materie en daarom is het des te verstandiger om er tijdig over na te denken.

De juiste keuzes
In of juist uit een bedrijf stappen heeft grote financiële gevolgen voor jezelf en de mensen om je heen. Een gecertificeerd financieel planner met het CFP-keurmerk verplaatst zich in jouw situatie en help je om de keuzes te maken die bij jouw leven passen.

Zie ook

Bedrijf kopen
Bedrijf overdragen

Vind een financieel planner