Pensioen

Wat komt er allemaal kijken bij de financiële zorg voor uw oude dag?

Aan uw pensioen denkt u niet elke dag – en waarschijnlijk zelfs niet elke maand. Terwijl uw inkomen na uw werkzame leven van heel wat facetten afhangt. Daarom is het verstandig om minstens een paar keer in uw leven stil te staan bij later.

Pensioentekort en pensioenoverdracht

In ons dossier ‘Pensioen’ hebben we alle aspecten van uw financiële oude dag op een rij gezet. Want als het over pensioen gaat, gaat het ook over vermogen, een eventueel pensioentekort, pensioenoverdracht en partnerpensioen.

Pensioen in combinatie met AOW

De AOW is het ‘basisinkomen’ van vrijwel elke oudere Nederlander én de basis van elk pensioen. Wel stijgt de AOW-leeftijd steeds verder en ontstaat er voor sommigen een AOW-gat.

Aanvullen met lijfrente?

Eventuele pensioentekorten kunt u aanvullen met een lijfrente. Maar hoe zit het met bijvoorbeeld de vrije jaarruimte?

En als u ondernemer bent?

Tot slot is het ondernemerspensioen een vak apart om goed in te vullen, of u nu een zzp-pensioen of een dga-pensioen wilt opbouwen. Deskundig advies inwinnen is voor ondernemers daarom geen overbodige luxe.

De juiste keuzes

Pensioen heeft vele facetten, die voor iedereen anders worden ingevuld. Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-keurmerk verplaatst zich in uw situatie en helpt u om de keuzes te maken die bij uw leven passen.