Geldplan Pensioen

Heb je voldoende inkomen voor later?
Minder werken, eerder stoppen met werken, of een sabbatical nemen: in de aanloop naar je pensioen denk je daar vast wel eens aan. Misschien maak je zelfs al een financieel plannetje om je droom te realiseren. Vergeet daarbij niet dat je pensioeninkomen ook ongemerkt lager wordt. Met het geldplan Pensioen check je hoe je de risico’s op een ontoereikend inkomen kunt beperken.

Voor wie is dit geldplan?
Het geldplan Pensioen kan voor jou belangrijk zijn als  gedurende je loopbaan situaties voordoen die je pensioen beïnvloeden. Je gaat bijvoorbeeld uit loondienst en wordt zzp’er. Of je hebt meerdere opeenvolgende korte dienstverbanden, al dan niet voorafgaand door een periode van werkloosheid. Ook kan het zijn dat je minder wil werken, eerder wil stoppen of een periode onbetaald verlof wil nemen.

Met het geldplan Pensioen inventariseer je vanzelf: welke gebeurtenissen staan mij te wachten? Welke keuzes wil ik maken? Moet ik dan iets doen, en hoe kan ik er dan wat aan doen? Het helpt je stap voor stap met praktische raad en acties waar je direct mee aan de slag kunt. Met dit geldplan weet je zeker dat je niets vergeet en krijg je alle belangrijke acties op een rij.

Je kunt gratis en anoniem gebruik maken van het geldplan Pensioen. Gebruik de uitkomsten om zelf tot besluiten te komen of als voorbereiding op een gesprek met een CFP-gecertificeerd financieel planner.

Hoe werkt het?
Je vult antwoorden in op vragen over jouw situatie, omstandigheden en wensen. Wensen ten aanzien van korter werken, eerder met pensioen gaan, of tussentijds onbetaald verlof. Op basis van jouw antwoorden krijg je meteen concrete raad. Bijvoorbeeld hoe je zelf pensioen kunt aanvullen. Of hoe je wensen, inkomsten en uitgaven met elkaar in balans kunt brengen. In zo’n vijftien minuten maak je automatisch een grondige analyse. Het resultaat is een persoonlijk actieplan gericht op je pensioensituatie. Daarin staan praktische tips waar je zelf mee aan de slag kunt gaan op een rij.

Klik hier en ga naar het geldplan Pensioen