Bedrijfsovername

In of juist uit een bedrijf stappen: hoe pakt u dat het beste aan?
Er zijn ondernemers voor wie het ondernemersbestaan nooit ophoudt, maar de meeste ondernemers besluiten een keer met pensioen te gaan. Het kan ook gebeuren dat u juist in een bestaand bedrijf wilt stappen. Beide scenario’s hebben heel wat financiële voeten in de aarde.

 

Een bedrijf kopen?
Wilt u een bedrijf overnemen? Dat heeft organisatorische, juridische, fiscale en persoonlijke consequenties. Maar ook financiële. Want hoe gaat u de overname financieren? En welke stappen doorloopt u voor een gedegen overname?

 

Uw bedrijf overdragen?
Als u met ‘ondernemerspensioen’ gaat, draagt u het stokje over, aan een kind, een zakenpartner of iemand anders in wie u vertrouwen hebt. Hoe zorgt u ervoor dat uw oude dag goed is verzorgd terwijl de continuïteit van uw bedrijf ook gewaarborgd is? Bedrijfsoverdracht is complexe materie en daarom is het des te verstandiger om er tijdig over na te denken.

 

De juiste keuzes
In of juist uit een bedrijf stappen heeft grote financiële gevolgen voor uzelf en de mensen om u heen. Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-keurmerk verplaatst zich in uw situatie en helpt u om de keuzes te maken die bij uw leven passen.

Bedrijf kopen

Hoe bereidt u zich voor op het overnemen van een bedrijf?

Bedrijf overnemen

Hoe bereidt u zich voor op het overdragen van uw bedrijf aan een ander?