Vermogensopbouw

Hoe zet u uw geld slim opzij voor later?
Geld opzij zetten voor later kan op vele manieren. Welke mogelijkheden hebt u voor uw vermogensopbouw? Wat is verstandig? En wat doet de fiscus?

In ons dossier ‘Vermogensopbouw’ bekijken we wat u kunt doen met geld dat u wilt gebruiken voor later. Voor grotere investeringen, voor de oude dag, voor je-weet-maar-nooit. Wat levert geld vastzetten op? Wat zijn de voor- en nadelen van een spaarverzekering? Wat zijn de handige tips voor als u wilt sparen? En wat kunt u doen met familiespaargeld?

Sparen of beleggen?
Of kunt u toch beter beleggen? Welke gevolgen heeft beleggen voor uw vermogen?
Tot slot kijken we naar het tegenovergestelde van sparen: lenen. Want door de fiscale aftrekbaarheid van diverse leningen hebt u ook daar bespaarmogelijkheden.

De juiste keuzes
Er zijn vele manieren om een vermogen op te bouwen. Wat de slimste manier is, hangt helemaal af van uw persoonlijke omstandigheden. Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-keurmerk verplaatst zich in uw situatie en helpt u om de keuzes te maken die bij uw leven passen.

Wet- en regelgeving per 1-1-2019

Sinds 1 januari 2019 is er weer een en ander veranderd in de wet- en regelgeving. Lees meer.

Vermogensrendements-heffing 2017

Veranderingen in de box-3-belasting: wat zijn de gevolgen voor u?

Sparen

Welke spaarvormen zijn er en hoe haalt u meer uit uw spaargeld?

Beleggen

Beleggen is in tijden van lage rente weer interessant

Lenen

Wanneer is lenen interessant?

Geldplan

Ga slim om met uw geld. Sparen, aflossen en beleggen hebben elk hun voor- en nadelen. Dit geldplan helpt stap voor stap bij uw keuze.