Geldplan

Als je geld over hebt, sta je voor de keuze om met dat geld te sparen, af te lossen of te beleggen. Alle drie de opties hebben voor- en nadelen. Het Geldplan Sparen, aflossen of beleggen is een rekentool die je helpt bij het maken van deze keuze.

Voor wie is dit Geldplan?
Het Geldplan kan voor jou belangrijk zijn als je een bedrag over hebt en wilt nagaan wat je het beste kunt doen met dit geld. Het kan verstandig zijn om door te sparen tot je een veilige buffer hebt opgebouwd. Maar misschien kun je ook aflossen op je lening of hypotheek. Heb je nog meer geld over? Het Geldplan Sparen, aflossen of beleggen geeft ook aan wanneer je kunt overwegen om dit geld te beleggen en hoe je dat kunt doen.

Je kunt gratis en anoniem gebruik maken van het Geldplan. Gebruik de uitkomsten om zelf tot besluiten te komen of als voorbereiding op een gesprek met een gecertificeerd financieel planner.

Hoe werkt het?
Het Geldplan Sparen, aflossen of beleggen laat zich eenvoudig invullen. Bij elk van de gevraagde gegevens staat een toelichting. Mocht je een bepaald bedrag niet precies weten, dan kun je eerst een inschatting maken en later nog eens terugkomen om het precieze bedrag in te vullen.

Je kunt het geldplan invullen uitgaande van het bedrag dat je nu beschikbaar hebt om mee te sparen, af te lossen of te beleggen. Maar het is ook leuk om eens te kijken wat je zou kunnen doen als je een nog groter bedrag beschikbaar hebt. Het resultaat is een overzicht van de manier waarop je het beschikbare bedrag kunt onderbrengen. Je kunt dit desgewenst opslaan en printen, ook tussentijds. Dit overzicht helpt je bij je keuze of bij de voorbereiding van een gesprek met een een gecertificeerd financieel planner.

Klik HIER en ga naar het geldplan sparen, aflossen of beleggen.

Startpunt Geldzaken
Samen met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de stichting van financiële planners FFP heeft het Nibud Startpunt Geldzaken ingericht. Zo is de kennis gebundeld op het gebied van budgetteren & besparen, huis & hypotheek, sparen & beleggen en ten aanzien van pensioen & financiële planning. Deze gebundelde kennis ligt ten grondslag aan het Geldplan Sparen, aflossen of beleggen.