Overlijden

Is alles goed geregeld voor uw nabestaanden?
Het is niet iets om elke dag aan te denken: het moment dat we er niet meer zijn. Toch is het belangrijk om er een keer bij stil te staan. Want uw nabestaanden willen graag uw laatste wensen uitvoeren. En u wilt dat zij in ieder geval zonder financiële zorgen verder kunnen met hun leven.

Hoe is de inkomenssituatie na overlijden van u of uw partner?
In ons dossier ‘Overlijden’ staan we toch even stil bij de dood. Omdat het belangrijk is als u weet hoe de inkomenssituatie van uw gezin zal zijn als u of uw partner mocht komen te overlijden. Is er bijvoorbeeld een nabestaandenpensioen?

 

Hoe is de nalatenschap geregeld?
Net zo belangrijk is de vraag hoe uw nalatenschap is geregeld. Hoe hebt u in uw testament de nalatenschap verdeeld? Hoe zit het met de erfbelasting? En als u schulden nalaat, waar krijgen uw erfgenamen dan mee te maken?

 

De juiste keuzes
Als u komt te overlijden, verandert er veel in de financiën van uw nabestaanden. Door uw nalatenschap nu goed te regelen, kunt u voorkomen dat zij er straks misschien financieel bij inschieten of zelfs in de knel raken. Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-keurmerk verplaatst zich in uw situatie en helpt u om de keuzes te maken die bij u en uw nabestaanden passen.

Nabestaanden-pensioen

Welk inkomen is er voor uw partner en kinderen als u komt te overlijden?