Kinderen

Wat zijn de financiële gevolgen van gezinsuitbreiding?
Gezinsuitbreiding is een gebeurtenis die uw leven verandert. Sociaal en emotioneel, maar ook financieel. De zorg voor een kind kost nu eenmaal geld. En het kost nog meer als u of uw partner (of allebei) besluit om minder te gaan werken en meer tijd aan uw kinderen te besteden. Daar staat tegenover dat kinderopvang ook niet gratis is.

Als kinderen groter worden, gaan andere geldzaken een rol spelen. U wilt ze een goede start van hun eigen volwassen leven geven. Bent u op tijd begonnen met sparen voor uw kind? En wat als ze gaan studeren? Hoe zit het met het sociaal leenstelsel? Zijn er studiefondsen beschikbaar?

Ook als een kind eenmaal volwassen is, wilt u het blijven steunen. Bijvoorbeeld als zij hun eerste huis kopen. Welke mogelijkheden tot schenking zijn er?

En nog weer later kan de overdracht van het familievermogen in beeld komen. Hoe regelt u dat het beste?

De juiste keuzes
De zorg voor uw kinderen heeft talloze financiële aspecten – vanaf het moment van hun geboorte totdat ze zelf volwassen mensen zijn. Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-keurmerk verplaatst zich in uw situatie en helpt u om de keuzes te maken die bij het leven van u en uw kinderen passen.

Kosten van een kind

Hoeveel moet u opzij leggen voor de zorg voor uw kinderen?

Studeren

Hoe kunt u de studie van uw kind toch bekostigen?

Geldplan Studie (klein)kinderen

Het Geldplan is er voor alle ouders en grootouders die willen sparen of beleggen en zo willen meebetalen aan de studie van hun (klein)kinderen.