Kosten financieel planner

Een kwestie van maatwerk
Wat u voor het financieel advies van een gecertificeerd financieel planner met het CFP®-keurmerk betaalt, kan variëren. U kunt vaak kiezen uit meerdere tariefvormen. En uiteraard speelt ook de complexiteit van uw adviesvraag een belangrijke rol.

Tariefvorm
Adviseurs kunnen verschillende tariefvormen hanteren:

  • een uurtarief (vooral geschikt voor losse advieswerkzaamheden van beperkte omvang);
  • een vast bedrag (praktisch voor helder afgebakende werkzaamheden zoals het opstellen van een financieel plan);
  • een abonnement (waarbij naast het opstellen van uw financieel plan ook regelmatige updates en een vragenservice zijn inbegrepen);
  • een combinatie van deze drie.

Complexiteit
Met welke kosten u te maken krijgt, hangt vanzelfsprekend ook af van de complexiteit van uw adviesvraag. Zoekt u antwoord op één vraag of wilt u een gedetailleerd financieel plan laten opstellen? Heeft u een vraag over uw persoonlijke financiën of die van uw bedrijf? Welke fiscale en juridische aspecten moet uw financieel planner meewegen?

Maatwerk
Kortom: de kosten die met uw vraagstuk zijn gemoeid, vormen een maatwerkkwestie. Maak daarom gerust via een afspraak met één van de circa 3.000 gecertificeerde financieel planners met het CFP®-keurmerk om dit in een persoonlijk gesprek af te stemmen. Klik hier om de financieel planner van uw keuze te vinden bij u in de buurt.