Gecertificeerd blijven

De voornaamste vereiste voor behoud van certificering is nakoming van de plicht tot Permanente Educatie (PE). PE speelt een essentiële rol bij het waarborgen van de kwaliteit van de dienstverlening van de gecertificeerd financieel planner aan de consument. De combinatie van het complexe vakgebied met een snel veranderende omgeving noodzaakt om kennis en vaardigheden permanent op peil te houden en te actualiseren.

Bent u gecertificeerd financieel planner, dan bestaat de PE uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). Per tweejaars PE-periode moeten 40 PE-punten behaald worden. Van deze 40 PE-punten moeten 28 punten in de pijler Kennis en Actualiteit (K&A) worden behaald en 12 punten in de pijler Praktijktoepassing (PT). Van de 28 PE-punten in de pijler Kennis en Actualiteit (K&A) moeten per kalenderjaar 14 PE-punten worden behaald. De complete beschrijving van de PE is terug te vinden in het PE-reglement (op te vragen via info@ffp.nl).

 

Niet-gecertificeerden

Ook voor niet-gecertificeerden geldt een PE-plicht.
De PE-eis voor niet-gecertificeerde PE-plichtigen bestaat uit de pijler Kennis & Actualiteit (K&A). Per tweejaars PE-periode moeten 28 PE-punten worden verworven in de pijler Kennis en Actualiteit (K&A). Hiervan moeten per kalenderjaar 14 PE-punten worden behaald. De complete beschrijving van de PE is terug te vinden in het PE-reglement (op te vragen via info@ffp.nl).