Verbreed jouw financiële horizon met een CFP-certificering

Waarom CFP-certificering?

Een gecertificeerd financieel planner met het CFP-Keurmerk onderscheidt zich van andere adviseurs. Strenge certificeringseisen vanuit Federatie Financieel Planners (FFP) bieden de klanten transparantie en zekerheid op het gebied van vakbekwaamheid.

Waarom CFP-certificering?

Voordelen van de beroepsorganisatie

  • Toegang tot en zichtbaar zijn in het register van het CFP-keurmerk
  • Een online PE-leeromgeving
  • Recht op het gebruik van de CFP® titel
  • Wekelijkse vakinhoudelijke nieuwsbrieven
  • Toegang tot jaarlijks twee grote vakcongressen
  • Kennisuitwisseling via Social media speciaal voor leden
  • Gebruik van het CFP-kennisplatform

“ Als financieel professional kan ik niet zonder CFP-certificering ”

Veelgestelde vragen

Je mag de titel CFP® achter je naam zetten op moment dat je het CFP-diploma hebt behaald en je ingeschreven staat in het CFP-register van de Stichting Federatie Financieel Planners.

Wanneer je je inschrijft bij FFP dan kun je genieten van oa. de volgende voordelen: - Toegang tot en zichtbaar zijn in het register van het CFP-keurmerk voor de consument - Recht op het gebruik van de titel CFP® - Toegang tot jaarlijks twee grote netwerk- en vakinhoudelijke congressen - Deelname aan diverse intervisie bijeenkomsten - Gebruik van het online CFP-kennisplatform met een online PE-leeromgeving - Vakinhoudelijke nieuwsbrieven - Kennisdeling met jouw netwerk via een social media tool speciaal voor leden - Een eigen FFP-app - Gebruik maken van diverse voordelen en marketing tools

Het CFP-keurmerk staat voor deskundigheid, integriteit en praktijkervaring. De Stichting FFP vindt het cruciaal dat dit zo blijft. Daarom stellen wij strenge voorwaarden aan opname in ons register van gecertificeerd financieel planners. Wie eenmaal gecertificeerd is, moet aan diverse eisen voldoen om zijn registratie te behouden. Voor toelating tot het CFP-Register gelden de volgende eisen: - Met goed gevolg afleggen van het CFP-examen. Dit is een examen op HBO+ niveau met toetsing van het kennisniveau op zes vakgebieden en de integrale toepassing daarvan; deze benadering is bepalend voor het onderscheidend karakter in de advisering. Zie ook Examen. - Onderschrijven van de FFP-gedragscode. - Voldoende beroepsaansprakelijkheidsverzekering of andere financiële waarborgen. - Nakoming van de betaling van een jaarlijkse stichtingsbijdrage. - Betaling van een eenmalig inschrijfbedrag; - Nakoming van het vereiste van jaarlijkse permanente educatie. Diploma en geldigheidsduur Geslaagden voor het FFP-Examen ontvangen het CFP-diploma. Voor toelating tot het register heeft dit diploma een geldigheidsduur van twaalf maanden. Hoe wordt u lid? U ontvangt van het FFP bureau een digitale uitnodiging tot inschrijving zodra u geslaagd bent voor het CFP-diploma. Hiermee schrijft u zich in in het register van de Stichting FFP. Zodra alle informatie digitaal is ingevuld en ondertekend en bij FFP binnen is, wordt het verzoek tot certificering in behandeling genomen.

Het inschrijfgeld voor 2023 is € 231,40 (exclusief btw). Dit bedrag moet eenmalig worden betaald bij de inschrijving in het register. Daarnaast is een jaarlijkse bijdrage verschuldigd. Het inschrijfgeld en de bijdrage worden gefactureerd door de Stichting FFP; de bedragen moeten worden voldaan aan de Stichting FFP. Voor het jaar 2023 bedraagt de jaarlijkse contributie: € 409,90 (exclusief btw). De contributie wordt ieder jaar vastgesteld door het bestuur.

Je wordt toegelaten bij de stichting op grond van de gestelde regels voor certificering en diplomering.

Vragen?

Vragen over certificering of over de Stichting FFP?
Neem dan contact op via info@ffp.nl of bel op werkdagen naar 035-30 20 120 (tussen 09.00 en 12.00 uur). Team FFP staat voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden