Het Praktijkexamen bestaat uit twee onderdelen:
- De casusopdracht
- Het adviesgesprek
1. Casusopdracht
Na aanmelding voor het praktijkexamen, ontvang je op een bepaalde datum, van FFP, een casusopdracht (uitwerken financieel memo) en een uitnodiging met datum en locatie voor je adviesgesprek.
De casus die je ontvangt hoort bij het door jou gekozen profiel. Deze casus werk je thuis uit aan de hand van een aantal vragen die in de opdracht geformuleerd staan. Je krijgt hiervoor maximaal 4 weken de tijd. Je uitwerking wordt daarna beoordeeld door assessoren van FFP.
2. Adviesgesprek
In het adviesgesprek dat wordt afgenomen bij FFP in Almere, geef je eerst een korte presentatie (15 minuten) van je casusuitwerking aan twee assessoren. Het format waarin je jouw presentatie doet is vrij.
Meteen daarna volgt de verdediging (45 minuten) waarbij dezelfde assessoren je inhoudelijke vragen stellen over je uitwerking en hoe je daartoe gekomen bent. Ook stellen de assessoren een aantal vragen waarin andere invalshoeken, op basis van de casus, aan de orde komen.
INSCHRIJVEN:
Binnenkort vind je hier het aanmeldformulier en kun je je inschrijven voor het theorie-examen en het praktijkexamen.
Door een aanmelding bij FFP als examenkandidaat heb je inzage in de status van jouw examenvoortgang en kun je je aanmelden voor het praktijkexamen.
Na het behalen van de drie onderdelen nodigen we je van harte uit voor de diploma-uitreiking van het officiële CFP-diploma.
Aspirant CFP’er worden?
Je kunt je natuurlijk ook meteen inschrijven bij FFP als Aspirant CFP’er, dan geniet je meteen van de voordelen van FFP en krijg je toegang tot diverse vakartikelen en webinars.
Kijk voor meer informatie op: Aspirant CFP’er worden?