Exameninformatie

Het CFP-examen bestaat uit twee onderdelen: het Theorie-examen en het Praktijkexamen. De volgorde van deze examens kunt u zelf bepalen. Alle onderdelen van de examens (Theorie-examen plus drie onderdelen Praktijkexamen) moeten een voldoende resultaat hebben om het CFP-diploma te krijgen.

Er zijn twee examenrondes per jaar waarin zowel het Theorie-examen als het Praktijkexamen zijn opgenomen. Zowel het Theorie-examen als het Praktijkexamen zijn gebaseerd op actuele wet- en regelgeving.

Meer informatie over het Theorie-examen.
Meer informatie over het Praktijkexamen.

Klik HIER voor de Examen Management Omgeving van CFP. Hier kunt u een account aanmaken en inloggen om in te schrijven voor het Theorie-examen en het Praktijkexamen. LET OP:  wil je inschrijven voor het eerstvolgende praktijkexamen selecteer dan de datum van inschrijven bij  ‘kies een periode’, ‘geldig van’. Vervolgens zal het systeem automatisch 6 maanden later invullen bij ‘geldig tot’. Kies dan opslaan. En negeer de mogelijkheid om een andere periode te kiezen.

Examendata

– examenronde voorjaar 2023:

  • Theorie-examen: 21 april 2023, 10:30 – 13:00 uur (locatie naar keuze). Het verkorte Theorie-examen voor SEH/REFA duurt tot maximaal 12:30 uur. Inschrijven voor het Theorie-examen kan tot maximaal een week voorafgaand aan het examen en zolang er capaciteit in het gekozen toetscentrum beschikbaar is. Uitslag bekend uiterlijk 7 werkdagen na datum theorie-examen.
  • Uiterste inschrijfdatum Praktijkexamen: 4 mei 2023.
  • Opdracht voor Uitwerken financieel memo (Praktijkexamen) wordt verstuurd op 5 mei 2023.
  • Inleveren van de Uitwerking financieel memo uiterlijk 26 mei 2023.
  • Beoordeling uitwerking financieel memo gereed en bekend gemaakt twee weken na inleveren uitwerking financieel memo.
  • Inleveren van mogelijke herstelmogelijkheid uitwerking financieel memo één week na bekend maken eerste beoordeling uitwerking financieel memo.
  • Praktijkexamen onderdelen Inventarisatiegesprek en Adviesgesprek bij Examenadviesburo te Nieuwegein: 22, 23 en 26 juni 2023.

Download hier de volgende pdf-documenten:

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Sluiten