Tien kanshebbers bekend in de strijd om titel Financieel Planner van het Jaar 2021

Datum: 06-07-2021 In:

Amsterdam 6 juli 2021 – De strijd om de titel Financieel Planner van het Jaar 2021 is begonnen. Vandaag presenteert Federatie Financieel Planners (FFP) vol trots de tien gecertificeerd financieel planners met de hoogste score vanuit de eerste ronde. Zij gaan door naar de tweede ronde en maken daarmee kans op de beker én de prestigieuze titel Financieel Planner van het Jaar 2021. Door jaarlijks deze verkiezing te organiseren werkt FFP structureel aan de kwaliteit van het CFP®-keurmerk en helpt zo haar leden met het aanscherpen van de beroepsvaardigheden.

De tien genomineerde planners, in alfabetische volgorde, zijn;

  1. Martin van As CFP® uit Den Haag, werkzaam bij FinVida in Zoetermeer
  2. Sander Bongers CFP® MSc. uit Baarlo, werkzaam bij CONTOUR Accountants in Venlo
  3. Hendrik van Harten CFP® uit Gieten, werkzaam bij Rabobank Nederland
  4. Gerda van der Horst-Bakkenes CFP® RAB uit Dronten, werkzaam bij Flynth adviseurs en accountants in Dronten
  5. Paulien Koopman-Beerepoot CFP® uit Emmeloord, werkzaam bij Vermogensplanning Private Banking Rabobank
  6. Jan Laport MFP CFP® uit Almere, werkzaam bij Tropal Consultancy in Almere
  7. Marleen Otten-Lodeweges CFP® uit Bathmen, werkzaam bij KroeseWevers in Enschede
  8. Bob van Schaik CFP® uit Gouda, werkzaam bij Rabobank Hollandse IJssel in Gouda
  9. Mano Schuitmaker CFP® EHP RB uit Alkmaar, werkzaam bij Your Accountants & Adviseurs in Alkmaar
  10. Marjanne van Steen CFP® uit Ouderkerk aan de Amstel, werkzaam bij ABN AMRO Bank in Amsterdam

Een recordaantal van 140 FFP- financieel planners heeft dit jaar meegedaan aan de 1e ronde, een online-toets van 15 meerkeuzevragen. FFP wenst alle tien de genomineerden heel veel succes in de volgende ronde.

In de tweede ronde voeren de tien overgebleven planners een inventarisatie gesprek met een acteur in de rol van klant. De jury selecteert hieruit de drie beste kandidaten, welke doorgaan naar de finaleronde. In deze derde ronde werken zij een financieel plan uit en presenteren dit in een klantgesprek. De drie finalisten worden medio november tijdens een online sessie in de gelegenheid gesteld zich te presenteren aan de collega FFP-leden. Dit gebeurt door middel van een interview door een journalist. De winnaar wordt gekozen op basis van het jury- en ledenoordeel.

‘Ultieme trots voor het vak financiële planning’, dat voelde Anja van Zandbergen vorig jaar bij het winnen van de verkiezing Financieel Planner van het Jaar 2020. En dat is precies wat FFP met deze verkiezing wil bereiken: trots voor het vak en aandacht voor financiële gezondheid voor iedereen.

FFP Jubileumcongres 2021

De winnaar en opvolger van de huidige financieel planner van het Jaar, Anja van Zandbergen, wordt bekendgemaakt tijdens het FFP Jubileumcongres op donderdag 9 december 2021. Tijdens de feestelijke jubileumeditie van dit financieel planningsevenement staat het themaBomen over de toekomst’ centraal.