Tien FFP-leden in de race voor titel Financieel planner van het Jaar 2019

Datum: 17-05-2019 In:

Amsterdam 17 mei 2019 - Tien gecertificeerd financieel planners maken nog kans op de prestigieuze titel Financieel planner van het Jaar 2019. Zij zijn op basis van een online vaktoets genomineerd voor de volgende ronde. Die moet uiteindelijk leiden tot het podium van het FFP Congres op donderdag 10 oktober in Nieuwegein. Dan wordt bekend gemaakt wie zich FFP Financieel planner van het Jaar 2019 mag noemen en opvolger is van Hanneke Wolff-Rierink die in 2018 de titel behaalde.

 

Wie volgt Hanneke Wolff-Rierink op?

De tien genomineerden zijn:

  • Klaas van Diepen FFP CFP® RB, werkzaam als belastingadviseur bij Goed Geregeld accountants & belastingadviseurs B.V. in Heerhugowaard;
  • Sandra Dongelmans FFP CFP®, werkzaam als Personal Banker bij ING Nederland in Goes;
  • Erik Gritter FFP CFP®, werkzaam als Financieel Planner bij Partners in Planning in Assen;
  • Sylvia ’t Hart FFP CFP®, werkzaam als Adviseur Private Banking bij Rabobank Westland in De Lier;
  • Hendrik van Harten FFP CFP®, werkzaam als Risk Control Partner bij Rabobank Kring Friesland in Drachten;
  • Fleur Kroonbergs FFP CFP® MFP, werkzaam als eigenaar en financieel adviseur bij Hypotheekshop Den Haag Bomenbuurt in ’s-Gravenhage;
  • Jacco Los FFP CFP®, werkzaam als partner/consultant bij Comminz Drechtsteden in Zwijndrecht;
  • Mano Schuitmaker FFP CFP® RB, werkzaam als Expert Banker bij ING Nederland in Alkmaar;
  • Ron de Vaan FFP CFP®, gecertificeerd financieel planner uit Drunen
  • Jeroen Wijker FFP CFP®, werkzaam als eigenaar en financieel planner bij Certaldo Inkomensplanning & vermogensstrategieën, Amsterdam.

FFP ambassadeur
Met de verkiezing Financieel Planner van het Jaar wil FFP het beroep financieel planner richting consumenten, markt en stakeholders prominenter op de kaart zetten. De FFP financieel planner van het jaar speelt hierbij een belangrijke rol. Hij/zij wordt door de pers vaak gevraagd voor een vakinhoudelijke reactie op financiële consumentenvragen. Daarnaast is hij/zij voor de beroepsvereniging FFP ook een ambassadeur en (media)representant voor de 3500 beroepsgenoten.

Kennis tanken
Voorzitter van de vakjury en bestuurslid van de Stichting Certificering FFP, Conny Weber: “Het beroep van financieel planner is constant in ontwikkeling. Niet alleen moeten financieel planners op alle life-events kennis blijven tanken. Daarnaast wordt van hen verwacht dat zij dit in samenhang kunnen toepassen in hun adviesgesprekken met verschillende klantgroepen: van de aankoop van een woning voor een jong stel tot en met een ingewikkelde bedrijfsoverdracht voor een DGA. In het verkiezingstraject komen alle aspecten naar voren, waarbij we ook de soft skills van de financieel planner niet uit het oog verliezen. Een goede klik en een vertrouwensband staan immers aan de basis van een goed advies.” aldus de voorzitter van de vakjury.

Verkiezingstraject
Om genomineerd te worden voor de Financieel Planner van het Jaar 2019 moeten kandidaten allereerst een online toets met meerkeuzevragen over tal van life-events beantwoorden. De beste tien financieel planners gaan door naar de tweede ronde. Hierin voeren de genomineerden een klantgesprek met een acteur in de rol van de klant. Dit gesprek wordt beoordeeld door een team van assessoren. Een vakjury selecteert vervolgens de drie finalisten, die in ronde 3 een klantpresentatie gaan uitwerken en presenteren aan de klant. In de finaleronde mogen de 3500 FFP-leden online stemmen op de finalist van hun voorkeur. Samen met het oordeel van de jury wordt uiteindelijk vastgesteld wie zich op donderdag 10 oktober tijdens het jaarlijkse FFP Congres de nieuwe Financieel Planner van het Jaar mag noemen.