Rob van den Aker ‘Lid van verdienste FFP’

Datum: 16-12-2021 In:

Rob van den Aker is bij zijn afscheid als voorzitter van de Vereniging FFP benoemd tot Lid van verdienste van de Vereniging FFP. Hij legt formeel per 1 januari 2022 zijn functie als bestuursvoorzitter van de vereniging neer.

Rob van den Aker is sinds 2015 bestuurslid van de Vereniging FFP. In 2017 werd hij voorzitter van het verenigingsbestuur. Die functie bekleedde Van den Aker dus meer dan vier jaar.

Vanaf zijn aantreden stelde hij direct het belang van de leden voorop, met ‘Content’ en ‘Connectie’ als speerpunten van het beleid. Deze aanpak wordt gewaardeerd door de leden: de ledentevredenheid is onder zijn voorzitterschap significant gestegen.

Samenwerkingsverbanden

Naast zijn inzet voor FFP was Rob betrokken bij de oprichting van het Verbond van Financiële BeroepsOrganisaties (VFBO), een samenwerkingsverband met de keurmerkorganisaties SEH en RFEA. Hoofddoel van het VFBO is om, samen met circa 10.000 financieel adviseurs en planners, financiële gezondheid voor iedereen te bereiken. “Samenwerking maakt je sterker”, zo vat hij dit initiatief samen.

In lijn daarmee heeft FFP onder zijn leiding de keuze gemaakt om de titel FFP los te laten in ruil voor de internationale titel CFP® (Certified Financial Planner). CFP® is het ‘symbol of excellence’ voor 190.000 financiële planners wereldwijd.

Grote toekomst

De aftredend voorzitter voorziet een grote toekomst voor financiële planning in Nederland. “Het vakgebied is in 25 jaar tijd zeer relevant geworden”, stelt Van den Aker. “Ondertussen doet de maatschappij een steeds groter beroep op de zelfredzaamheid van mensen. Financiële planning wordt dus alleen maar belangrijker.”

Vijfde Lid van verdienste

Rob van den Aker is de zesde persoon die in het 25-jarig bestaan van de Vereniging FFP de oorkonde ‘Lid van verdienste’ ontvangt. Pim van Nieuwkerk, oud bestuurslid Stichting en Vereniging FFP, Roel Wijmenga, oud bestuursvoorzitter van de Stichting Certificering FFP, en Henk Duthler, oud bestuursvoorzitter van vereniging FFP, gingen hem voor. Evenals Marc van Poeteren, oud bestuursvoorzitter van de vereniging FFP, en Andrea Middel, oud secretaris van de vereniging FFP.