Paulien Koopman Financieel Planner van het Jaar 2021

Datum: 09-12-2021 In:

Paulien Koopman-Beerepoot CFP® is verkozen tot Financieel Planner van het Jaar 2021. In de finale bleef zij haar collega’s Mano Schuitmaker (2e) en Jan Laport (3e) voor. Paulien ontving vandaag de beker uit handen van Anja van Zandbergen, de titelhouder van 2020.

De uitreiking van de prestigieuze titel vond plaats tijdens het FFP Minicongres op 9 december. Dat vond dit jaar, vanwege de coronamaatregelen, digitaal plaats. Tijdens de live-uitzending werd de uitslag bekendgemaakt. Aan de verkiezing tot Financieel Planner van het Jaar deed dit jaar een recordaantal van 140 gecertificeerd financieel planners mee.

Paulien Koopman, werkzaam als vermogensplanner voor de private banking-tak van Rabobank, kwam na een intensief traject als winnaar uit de bus. Naast Paulien waren Jan Laport MFP CFP® (werkzaam bij Tropal Consultancy in Almere) en Mano Schuitmaker CFP® EHP RB (werkzaam bij Your Accountants & Adviseurs in Alkmaar) genomineerd voor de titel.

Hoge niveau finalisten

Juryvoorzitter Conny Weber:

“De jury was onder de indruk van het hoge niveau van de drie finalisten. Paulien Koopman heeft in alle rondes van deze verkiezing goed gepresteerd. Met name in het klantadviesgesprek heeft zij er blijk van gegeven dat ze alle facetten van financiële planning goed in de vingers heeft. Een aparte vermelding verdient haar klantpresentatie. Die klonk als een klok. Uiteindelijk hebben de leden de doorslag gegeven: zij hebben in overgrote meerderheid op Paulien gestemd als hun ambassadeur voor het komende jaar. De jury sluit zich hier graag bij aan.”

Verkiezingstraject
De verkiezing wordt jaarlijks door de Vereniging FFP, de beroepsorganisatie van gecertificeerd financieel planners, georganiseerd en bestaat uit verschillende rondes. Na de eerste ronde, een kennistoets, stootten tien planners door naar ronde 2: een inventarisatiegesprek, waarbij een acteur de rol van klant vervult. De drie beste kandidaten moesten vervolgens een financieel plan uitwerken en bespreken met de ‘klant’. Dat gesprek werd, samen met de eerdere prestaties, door een vakjury beoordeeld. In de vierde ronde presenteerden de drie finalisten zich aan hun vakgenoten. Alle gecertificeerde financieel planners konden vervolgens hun stem uitbrengen op één van de kandidaten. Op basis van het oordeel van de vakjury én de stem van de leden is Paulien Koopman tot Financieel Planner van het Jaar 2021 uitgeroepen.