Nog tien planners in de race voor de titel FFP-Financieel Planner van het Jaar 2020

Datum: 22-09-2020 In:

Wie wordt de winnaar?
Amsterdam, 22 september 2020 – Tien financieel planners zijn door naar de volgende ronde in de strijd om de titel FFP-Financieel Planner van het Jaar 2020. Om genomineerd te kunnen worden hebben alle kandidaten een online toets gemaakt. FFP werkt structureel aan de kwaliteit van het FFP CFP®-keurmerk en scherpt de vaardigheden van haar leden aan door deze verkiezing jaarlijks te organiseren. De winnaar zal op 16 december op het FFP Forum 2020 bekendgemaakt worden.

Conny Weber FFP CFP®, voorzitter van de vakjury en bestuurslid FFP: “De consument is steeds meer op zichzelf aangewezen. Kijk bijvoorbeeld naar het nieuwe pensioenstelsel, wat meer en meer een individuele regeling wordt. Een zorgvuldige planning van financiële doelen en risico’s is een vereiste. Aan de andere kant wil de consument ook in toenemende mate zelfredzaam zijn. Hij of zij wordt daarin gefaciliteerd door allerlei online tools, maar verwacht van zijn financieel adviseur toegevoegde waarde op het gebied van objectief advies. De vertrouwensrelatie tussen financieel planner en klant is daarbij essentieel. In de opzet van deze verkiezing hebben we met al deze elementen rekening gehouden. De financieel planners krijgen er een extra uitdaging bij, omdat de klantgesprekken dit jaar online plaatsvinden. De kandidaat die dit zware traject als beste aflegt, mag zich met recht dé FFP Financieel Planner van het Jaar 2020 noemen. Ik wens de tien genomineerden heel veel succes.“

Verkiezingstraject
Om genomineerd te kunnen worden voor FFP Financieel Planner van het Jaar 2020 hebben de kandidaten een online toets van 15 meerkeuzevragen gemaakt. De beste tien financieel planners zijn door naar de tweede ronde, waarin ze een online klantgesprek voeren met een acteur in de rol van klant. Dit gesprek wordt beoordeeld door een team van assessoren.

Een vakjury selecteert straks de drie finalisten die in de laatste ronde een klantpresentatie uitwerken en online presenteren aan de klant. Vervolgens kunnen de 3.200 FFP-leden stemmen op de finalist van hun voorkeur. Samen met het oordeel van de jury wordt uiteindelijk vastgesteld wie zich op 16 december met trots de nieuwe FFP-Financieel Planner van het Jaar 2020 mag noemen.

De tien genomineerden zijn:

  • Jeroen Beurskens FFP CFP® uit Hilvarenbeek, werkzaam bij T&W Advies BV in Tilburg
  • Iris Brik FFP CFP® uit Capelle a/d IJssel, werkzaam bij Fine Tuning Personal Finance BV in Rotterdam
  • Ivar Dirkmaat FFP CFP® uit Almere, werkzaam bij Omnibus Adviesgroep B.V. h/o SNS Bank in Almere
  • Sylvia ’t Hart FFP CFP® uit Vlaardingen, werkzaam bij Rabobank Westland in De Lier
  • Carla van Overveld – Renne FFP CFP® uit Schijf, werkzaam bij ABAB accountants en adviseurs in Tilburg
  • Dirk Schellens FFP CFP® uit Valkenswaard, werkzaam bij Duisenburgh Financieel Advies B.V. in Waalre
  • Jeroen Swerissen FFP CFP® uit Zwaag, werkzaam bij Het Financieel Advies Centrum in Zwaag
  • Evert Johan Warner FFP CFP® uit Ommen, werkzaam bij Rabobank Vaart en Vechtstreek in Hardenberg
  • Anja van Zandbergen FFP CFP® uit Zuiderwoude, werkzaam bij Anja van Zandbergen Financieel Advies in Zuiderwoude
  • Marco ten Zende FFP CFP® uit Nijverdal, werkzaam bij Advies Arena in Nijverdal

FFP Forum 2020
Dit jaar wordt de winnaar bekend gemaakt op het FFP Forum, dat plaatsvindt op woensdag 16 december. Aanmelden voor dit evenement, waar bezoekers kennis vergaren op de diverse (deel) gebieden van financiële planning en hun netwerk kunnen vergroten, is binnenkort mogelijk.