FFP viert 25 jaar financiële planning met jubileumcongres

Datum: 30-03-2022 In:

De Vereniging FFP viert op 20 april aanstaande dat 25 jaar geleden het startschot werd gegeven voor gecertificeerde financiële planning in Nederland. Anno 2022 telt ons land circa 3.000 gecertificeerd financieel planners met de titel CFP®. Daarmee is FFP de grootste Europese tak binnen het internationale FPSB-verband. Wereldwijd zijn iets meer dan 200.000 gecertificeerd financieel planners bij FPSB aangesloten.

Het FFP Jubileumcongres is op woensdag 20 april een van de eerste grote evenementen in de financiële sector waarvoor geen corona-beperkende maatregelen meer gelden. Naar verwachting komen 900 financiële planners, zo’n 30% van de FFP-achterban, naar het NBC in Nieuwegein. Deelname aan het congres staat overigens open voor andere professionals binnen de financiële dienstverlening.

Zij krijgen een programma voorgeschoteld waarin er veel aandacht is voor de nieuwe economie (o.a. via Triodos-econoom Hans Stegeman), klimaatverandering en verduurzaming (Helga van Leur is dagvoorzitter) en de invloed van de wereld om ons heen, zoals corona en de oorlog in Oekraïne, op het vertrouwen en welbevinden van mensen (door psychiater en filosoof Damiaan Denys).

Expertmeetings

Het plenaire programma wordt afgewisseld met momenten van ontmoeting en netwerken. Daarnaast kunnen congresdeelnemers een twintigtal expertmeetings bijwonen. De onderwerpen variëren van fiscale wetgeving, estate planning en pensioen tot scheiden, (duurzaam) beleggen en filantropie. Onder andere OHV-topeconoom Edin Mujagić is een van de sprekers in het expertmeetingprogramma.

Internationale gasten

Noel Maye, ceo van de FPSB International, komt vanuit de Verenigde Staten over naar Nederland om FFP te feliciteren met het 25-jarig bestaan.

Financiële dienstverleners die dat ook willen doen, kunnen zich voor congresdeelname inschrijven op www.ffpcongres.nl.
De kosten voor deelname bedragen € 95,-; voor leden van FFP is de toegang gratis.