FFP Financieel Planner van het Jaar 2019 Fleur Kroonbergs

Datum: 10-10-2019 In:

Nieuwegein, 10 oktober. Na een spannende strijd van meerdere rondes is dit jaar Fleur Kroonbergs FFP CFP® gekozen tot FFP Financieel Planner van het Jaar 2019. Zij is 38 jaar en heeft haar eigen financieel advies bureau in Den Haag. Fleur neemt het stokje over van de winnaar van vorig jaar Hanneke Wolff-Rierink FFP CFP®.

Het jury rapport werd uitgesproken door de voorzitter van de jury Conny Weber FFP CFP®, secretaris bestuur FFP en zelfstandig financieel planner. Weber licht toe: “In het intakegesprek stelt Fleur Kroonbergs gericht open vragen die als doel hebben de klant goed te laten nadenken over het motief en doel van zijn wensen en doelstellingen. De klant komt daardoor ook uitgebreid aan het woord. Het wordt door de klant ervaren als een warm en aangenaam gesprek. Zij speelt goed in op de onzekerheid en vragen van de klant. Kroonbergs wist niet alleen de jury te overtuigen door middel van een overtuigend optreden in alle onderdelen van het verkiezingstraject. Zij wordt ook door de FFP leden als winnaar verkozen, zo blijkt uit de online-stemming. Een meer dan terechte winnaar dus!’. De jury beoordeelde op onder andere de integrale kennis van alle relevante financiële vakgebieden, klantgerichte vaardigheden en het vermogen om complexe financiële zaken helder en voor de klant begrijpelijk mondeling en schriftelijk te communiceren.

De twee andere finalisten voor deze hooggewaardeerde financiële nominatie waren: Erik Gritter FFP CFP® en Jeroen Wijker FFP CFP®.
Op de negende editie van het FFP Congres werd de winnaar bekend gemaakt.

Het jaarlijks vakcongres voor financiële planning trok weer meer dan 1000 bezoekers. Tijdens de plenaire bijeenkomst sprak Rob van de Aker, voorzitter FFP, met Nibud directeur Arjan Vliegenthart over de samenwerking met betrekking tot de ontwikkeling van online geldplannen. Deze Nibud geldplannen worden nu ook beschikbaar gesteld voor de financieel planners van FFP. ‘Online informatie en persoonlijk financieel advies vormen een sterke combinatie om de consument te bereiken’ aldus een tevreden van den Aker. Ruben van Zwieten sloot de plenaire bijeenkomst af met een boeiend betoog over zingeving, sociale bewustwording en financiële dienstverlening. Hij verraste de zaal met de taal van verbeelding.