FFP FinanceToGo: draaien aan de knoppen van het financiële mengpaneel

Datum: 04-11-2019 In:

Amsterdam, 4 november 2019. Stijgende studieschulden, flexwerk, hoge huizenprijzen – het leven is de laatste jaren niet gemakkelijker geworden voor jongvolwassenen (25-40 jaar). In deze levensfase verandert er veel: denk aan de overstap naar een andere baan, het kopen van de eerste woning of de geboorte van het eerste kind. Daarnaast wordt de wereld waarin zij leven steeds dynamischer, met bijvoorbeeld nieuwe wetgeving op het gebied van pensioenen. Reden te meer waarom juist jongvolwassenen baat zouden hebben bij financieel advies. Maar dan wel op een manier die bij hen past: snel, flexibel en op maat. FinanceToGo, een nieuw initiatief van FFP, speelt daarop in.

Pensioen3daagse actie voor jongvolwassenen op zoek naar financieel advies

‘Zoals je je auto ieder jaar naar de garage brengt voor een APK-keuring, zo zou je ook ieder jaar jouw financiën onder de loep moeten nemen’ zegt FFP-voorzitter Rob van den Aker. ‘Het leven verandert immers snel – je moet zelf aan de knoppen van het mengpaneel draaien voor de juiste financiële mix. Met deze boodschap – toegesneden op de doelgroep – wil FFP jongvolwassenen stimuleren om regelmatig hun financiën tegen het licht te houden’ aldus Van den Aker.

Onderzoek geeft zoektocht jongvolwassenen aan.

Juist deze doelgroep vindt het namelijk lastig om de impact van veranderende wetgeving op hun situatie in te schatten. Zo bleek onlangs uit onderzoek van FFP, uitgevoerd door Nibud, dat vooral 25-40-jarigen niet weten waar zij moeten beginnen om goed een beeld te krijgen van hun situatie na pensionering. Vaak weten zij niet welke pensioenregeling zij hebben. Ook denkt 49% van hen dat zij door het nieuwe Pensioenakkoord later met pensioen moeten. Maar actief op zoek gaan naar financieel advies doen jongvolwassenen nog te weinig. Met FinanceToGo wil FFP de drempel voor verlagen en hen inzicht geven hoe zij hun eigen financiële mix kunnen kiezen om hun levenswensen in te vullen.

Gratis consult

Door middel van een campagne via social media wordt deze doelgroep aangespoord om hun financiële ‘mix’ tijdens de Pensioen3daagse te checken met de inzet van een gratis consultuur van een financieel adviseur. Geheel vrijblijvend. Een flinke groep FFP financieel planners heeft zich aangemeld om jongeren op deze laagdrempelige manier te adviseren.
Met FinanceToGo hoopt FFP jongvolwassenen te stimuleren zelf het heft in handen te nemen en grip te krijgen op hun financiële situatie.