Drie finalisten Financieel Planner van het Jaar bekend

Datum: 07-10-2021 In:

De drie finalisten van de verkiezing Financieel planner van het Jaar 2021 zijn bekend. De vakjury selecteerde uit de 10 genomineerden Paulien Koopman-Beerepoot CFP® uit Emmeloord, werkzaam bij Vermogensplanning Private Banking Rabobank, Jan Laport MFP CFP® uit Almere, werkzaam bij Tropal Consultancy in Almere en Mano Schuitmaker CFP® EHP RB uit Alkmaar, werkzaam bij Your Accountants & Adviseurs in Alkmaar. Vanaf medio november kunnen de circa 3.000 FFP-leden online stemmen op de finalist van hun voorkeur. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald op basis van het juryoordeel en de stemming door de leden.

Juryvoorzitter Conny Weber: “De drie finalisten hebben zich duidelijk onderscheiden in de tweede ronde: het klantinventarisatiegesprek. Feitelijk is dat ook het meest wezenlijke onderdeel van een financieel planningstraject: het bevragen van wensen en doelstellingen van een klant. Wat wil hij/zij nu echt? Dat kan alleen als je als financieel planner de juiste sfeer creëert, erg goed luistert en durft door te vragen. Dan kom je tot de kern. Paulien Koopman, Jan Laport en Mano Schuitmaker hebben laten zien die vaardigheden goed te beheersen. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg”.

De drie finalisten gaan in oktober in ronde 3 van de verkiezing aan de slag met het uitwerken van een financieel plan. Dat presenteren ze vervolgens in een adviesgesprek met een acteur in de rol van de klant. In ronde 4 is het de beurt aan de FFP-leden om de drie finalisten te beoordelen. Start van ronde 4 is een online-sessie medio november waarin de kandidaten de gelegenheid krijgen zich te presenteren aan de collega FFP-leden. Dat gebeurt door middel van een interview met een journalist. Daarna kunnen de FFP-leden online stemmen op de finalist van hun voorkeur. 

FFP Jubileumcongres 2021

De winnaar en opvolger van de huidige financieel planner van het Jaar, Anja van Zandbergen, wordt bekendgemaakt tijdens het FFP Jubileumcongres op donderdag 9 december 2021. Tijdens de feestelijke jubileumeditie van dit financieel planningsevenement staat het thema ‘Bomen over de toekomst’ centraal.