De Financieel Planner volop in de schijnwerpers

Datum: 10-10-2019 In:

Intern FFP onderzoek: Financieel Planners verwachten stijging aantal cliënten over 2019

Amsterdam 10 oktober 2019 – Vandaag zal op het FFP Congres de ‘FFP Financieel Planner van het jaar 2019’ worden gekozen. Dit is een eervolle titel voor een beroep dat steeds relevanter wordt voor de consument. Financieel adviseurs zijn een belangrijke informatiebron voor consumenten die meer zelfvoorzienend moeten worden ten aanzien van hun financiële vragen. Dit blijkt uit het recente FFP onderzoek uitgevoerd door Nibud.

Naast pensioen zijn ook verduurzamen van je woning, vragen over spaargeld en beleggen actuele thema’s. Voor jongeren is financieel advies ook essentieel om vanuit het school- of studentenbestaan de volgende stap in hun leven te zetten waar werk, inkomen, een woning en studieschuld belangrijke vraagstukken zijn.

Met de jaarlijkse verkiezing van Financieel planner van het Jaar zet FFP het beroep goed in de schijnwerpers. ‘Je kan van alles online opzoeken en vinden over financiële vragen, maar om uiteindelijk echte beslissingen te nemen in jouw financiële zoektocht, wil je daarna toch graag de
hulp van een financieel expert hebben’. ‘Uit onlangs gehouden onderzoek onder onze FFP leden komt naar voren dat maar liefst 51% van de FFP financieel planners een stijging van het aantal cliënten verwacht over 2019. Online en goed persoonlijk advies vullen elkaar goed aan blijkt wel’.

De drie finalisten voor de verkiezing ‘FFP Financieel Planner van het Jaar 2019’ zijn: Erik Gritter FFP CFP®, Fleur Kroonbergs FFP CFP® MFP en Jeroen Wijker FFP CFP®. Op 10 oktober 14.30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt op het FFP Congres in Nieuwegein.