Pers

FFP is de beroepsorganisatie voor gecertificeerd financieel planners in Nederland en maakt onderdeel uit van de internationale organisatie FPSB ltd. Bij FFP zijn circa 3.000 gecertificeerd financieel planners aangesloten die de titel CFP® mogen dragen. FFP is een autoriteit op het gebied van certificering en registratie van financieel planners en een deskundig gesprekspartner met betrekking tot wets-, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de financiële sector.

Journalisten zijn met regelmaat op zoek naar experts op het gebied van personal finance en informatie over het beroep financieel planner. FFP helpt journalisten graag op weg om hen te kunnen voorzien van de benodigde informatie en contacten met financieel deskundigen.

Perscontact
Voor interview verzoeken en overige vragen over FFP neemt u contact op met:

Kirsty van Oosteroom.
E: Kirsty.van.oosteroom@ffp.nl
T: 035-30 20 120
M: 06-304 875 29

Versobering fiscale faciliteiten maakt het complexer voor de ondernemer

Amsterdam 18 september- De fiscale maatregelen die de ondernemer te wachten staan na de aankondigingen op Prinsjesdag maken het er voor deze groep niet eenvoudiger op. Wat betekent de geleidelijke afschaffing van allerlei fiscale ondernemersfaciliteiten? Wanneer moet de ondernemer met een bv, dividend gaan uitkeren? Is een bv nu interessanter geworden of juist niet? FFP wijst met name naar ondernemers en DGA’s om alert te zijn op de wijzingen die met Prinsjesdag zijn aangekondigd. Door de vele veranderingen is goed overzicht op deze maatregelen en de effecten op de eigen financiële situatie, belangrijker dan ooit.

Oproep voor meer duidelijkheid over verwerken van BSN

In een gezamenlijk actie van de partijen NVF, OvFD, CFD, Stichting Contactgroep Automatisering, NVHP, HDN, NVIA en FFP is er middels een brief een oproep gedaan om tot overleg te komen om snel meer duidelijkheid te krijgen over het gebruik van BSN door Financieel adviseurs en planners. Deze brief is verzonden aan het Ministerie van Financiën, Ministerie van Veiligheid en Justitie en de Autoriteit Persoonsgegevens. FFP ondersteunt deze actie. Bestuursvoorzitter Rob van den Aker stelt ”Het is van belang dat er snel duidelijkheid komt over het gebruik en verwerken van BSN door financieel adviseurs en financieel planners. De leden van FFP hebben hier dagelijks mee te maken. Daarom nemen we deel aan deze gezamenlijke actie”.

Livvy Jacobs start als bestuurssecretaris bij FFP

Livvy Jacobs (42) start met ingang van vandaag als bestuurssecretaris bij FFP, de beroepsorganisatie voor Financieel Planners. In deze rol ondersteunt en adviseert zij het bestuur van de FFP Vereniging en de Stichting FFP in de meest brede zin en is o.a. verantwoordelijk voor de governance in de organisatie.

Drie finalisten bekend voor verkiezing Financieel Planner van het Jaar 2018

Amsterdam, 14 juni 2018. De drie finalisten zijn bekend. Zij komen in aanmerking voor de prestigieuze titel ‘FFP-Financieel Planner van het Jaar 2018’. FFP werkt structureel aan de kwaliteit van het FFP CFP®-keurmerk en scherpt vaardigheden van haar leden aan mede door jaarlijks deze verkiezing te organiseren. Dit jaar wordt de winnaar op donderdag 4 oktober bekend gemaakt op het FFP Congres in Nieuwegein. Wie wordt de opvolger van Berry van Zuidam die deze grote beker in 2017 ontving?

FFP Student Award 2018 gewonnen door Hogeschool Rotterdam

Amsterdam 7 juni 2018 - De vakjury was unaniem in haar oordeel, Hogeschool Rotterdam is de winnaar van het FFP Student Award 2018. Vandaag is de FFP Student Award 2018 uitgereikt aan het studententeam van deze Hogeschool. Zij maakte het beste financiële advies van alle genomineerde Hogescholen Financial Service Management (FSM). De studenten Birgül Kar Annemarie van der Klis en Sander de Koning ontvangen deze eerste prijs. Zij gaan in oktober dit jaar naar het internationale Financieel Planners Congres (FPA) in Chicago, US.

Genomineerden ‘FFP-Financieel Planner van het Jaar 2018’ zijn bekend

Amsterdam, 24 mei 2018. De tien financieel planners die in aanmerking komen voor de prestigieuze titel ‘FFP-Financieel Planner van het Jaar 2018’ zijn bekend. FFP werkt structureel aan de kwaliteit van het FFP CFP®-keurmerk en scherpt vaardigheden van haar leden aan mede door jaarlijks deze verkiezing te organiseren. Dit jaar wordt de winnaar op donderdag 4 oktober bekend gemaakt op het FFP Congres in Nieuwegein. Wie wordt de opvolger van Berry van Zuidam die deze grote beker in 2017 ontving?

FFP blij met ESMA-maatregelen binaire opties en CFD’s

FFP (Federatie Financieel Planners) verwelkomt het besluit van de Europese Autoriteit voor Effecten en Markten (ESMA) om maatregelen te treffen die retailbeleggers moeten beschermen tegen risicovolle beleggingsproducten. De overeengekomen maatregelen betreffen een verbod op binaire opties en een verkoopbeperking voor contracts for difference (CFD’s).

‘De Week van het geld 2018’, FFP doet mee!

Amsterdam 12 maart 2018 – FFP leden en FFP bestuur zijn zich bewust van het belang om al in een vroeg stadium met goede financiële voorlichting te beginnen. Daarom doet er een flinke groep FFP’ers mee aan 'De Week van het geld 2018’ die vandaag van start is gegaan. Zij geven gastlessen op basisscholen, verspreid door het hele land, om op deze manier kinderen spelenderwijs vertrouwd te maken met de waarde van geld. En ook, hoe geld kan helpen om je doelen te realiseren. Dit is met name de kernvraag van de Financieel Planner in de dagelijkse praktijk.

Berry van Zuidam, FFP financieel planner van het jaar 2017

Nieuwegein, 5 oktober - In een spannende competitie is dit jaar Berry van Zuidam tot Financieel Planner van het jaar 2017 uitgekozen. Via een ledenstemming en een vakjury-beoordeling haalde hij de hoogste score van de drie finalisten. Berry van Zuidam FFP RFEA is werkzaam bij Raasveld & Bennis Financieel Adviseurs en Scheidingsadviseurs in Monster.

Primeur: World Financial Planning Day, op 4 oktober

World Financial Planning Day – hoe kan de consument financieel wijzer worden?
Amsterdam, 4 oktober – Vandaag, 4 oktober 2017 wordt voor het eerst wereldwijd ‘World Financial Planning Day’ gehouden, als onderdeel van World Investor Week. Waarom kiest de wereldwijde financial planning organisatie FPSB (Financial Planning Standards Board), waar de Nederlandse FFP (Federatie Financiële Planners) aan gelieerd is, voor een dergelijke dag?