Pers

FFP is de beroepsorganisatie voor gecertificeerd financieel planners in Nederland en maakt onderdeel uit van de internationale organisatie FPSB ltd. Bij FFP zijn circa 3.000 gecertificeerd financieel planners aangesloten die de titel CFP® mogen dragen. FFP is een autoriteit op het gebied van certificering en registratie van financieel planners en een deskundig gesprekspartner met betrekking tot wets-, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de financiële sector.

Journalisten zijn met regelmaat op zoek naar experts op het gebied van personal finance en informatie over het beroep financieel planner. FFP helpt journalisten graag op weg om hen te kunnen voorzien van de benodigde informatie en contacten met financieel deskundigen.

Perscontact
Voor interview verzoeken en overige vragen over FFP neemt u contact op met:

Kirsty van Oosteroom.
E: Kirsty.van.oosteroom@ffp.nl
T: 035-30 20 120
M: 06-304 875 29

Vijf Hogescholen strijden om FFP Financial Planning Award 2019

Amsterdam 24 mei 2019 – Op 6 juni a.s. zal de vakjury bepalen welke Hogeschool uit Nederland het beste studententeam heeft afgevaardigd voor de FFP Student Award 2019. Voor de derde keer op rij organiseert FFP, de beroepsvereniging voor Financieel planners, deze wedstrijd onder de HBO-opleidingen die een studierichting FSM (Financial service management) of FTA (financial taks & advice) aanbieden. FFP biedt met de opzet van deze wedstrijd graag praktische steun aan de betreffende Hogescholen en stimuleert hiermee tevens jonge aanwas voor het beroep Gecertificeerd Financieel Planner.

Tien FFP-leden in de race voor titel Financieel planner van het Jaar 2019

Amsterdam 17 mei 2019 - Tien gecertificeerd financieel planners maken nog kans op de prestigieuze titel Financieel planner van het Jaar 2019. Zij zijn op basis van een online vaktoets genomineerd voor de volgende ronde. Die moet uiteindelijk leiden tot het podium van het FFP Congres op donderdag 10 oktober in Nieuwegein. Dan wordt bekend gemaakt wie zich FFP Financieel planner van het Jaar 2019 mag noemen en opvolger is van Hanneke Wolff-Rierink die in 2018 de titel behaalde.

FFP zoekt hoge kwaliteit examenuitvoerder

FFP vernieuwt haar examen
Amsterdam 30 januari 2019 – Vanaf eind 2019 zal FFP de opzet van haar examen voor toetreding tot gecertificeerd financieel planner vernieuwen. In dat kader is FFP inmiddels gestart met het zoeken van een exameninstituut dat de uitvoering van het vernieuwde examen voor haar rekening gaat nemen. Hiertoe is onlangs een request for proposal (RFP) uitgezet.

FPSB Ltd. kiest voor Nederlandse bestuurder

Financieel Planner Andrea Middel FFP CFP® treedt toe tot internationale Board of Directors van Financial Planning Boards Ltd.

‘Vrouwen van Nederland: maak financiële gezondheid je belangrijkste goede voornemen van 2019’

Amsterdam 7 januari- De Nederlander – en speciaal de Nederlandse vrouw - zou 2019 moeten ingaan met financiële gezondheid als belangrijkste goede voornemen. Dat vindt FFP, de vereniging van gecertificeerd financieel planners. FFP ziet enerzijds dat de samenleving steeds meer financiële zelfredzaamheid van de burger verwacht, terwijl anderzijds de financiële uitdagingen op het gebied van pensioen, wonen en zorg zich opstapelen. “Gezonder leven, wat vele mensen zich aan het begin van het jaar voornemen, begint met financiële gezondheid. Zonder geldzorgen kun je ook beter voor jezelf zorgen.”

Maak advieskosten voor pensioen fiscaal aftrekbaar voor consument

“Pensioen is echt een zorg van nú”
Amsterdam 5 november- Steeds minder Nederlanders kunnen vanzelfsprekend rekenen op een pensioen, laat staan een pensioen dat hoog genoeg is. Dat constateert Rob van den Aker aan de vooravond van de Pensioen3Daagse.

Andrea Middel geëerd als Lid van Verdienste van de vereniging FFP

Amsterdam, 12 oktober 2018. Deze week heeft Andrea Middel uit handen van de bestuursvoorzitter Rob van den Aker, de oorkonde ‘Lid van Verdienste FFP’ in ontvangst genomen. Andrea heeft per 9 oktober jl. haar functie als bestuurslid van FFP na de maximale zittingsperiode van 6 jaar afgerond.

Financieel planner van het Jaar 2018 bekend op FFP Congres

Recordaantal financieel planners op FFP Congres 2018

Nieuwegein, 4 oktober. In acht edities is het FFP Congres uitgegroeid tot hét platform voor financiële planning in Nederland, waar meer dan duizend professionals graag bij aanwezig waren. Diverse vakkundige partijen uit de financiële sector verzorgden meer dan 20 expertmeetings en colleges over nieuwe ontwikkelingen rondom financiële planning.

Helft jongvolwassenen heeft te weinig inzicht in eigen financiële toekomst

Amsterdam, 3 oktober – Bijna de helft van de 18- tot 30-jarigen denkt dat zij onvoldoende inzicht hebben in hun financiële toekomst. Dat is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek dat Nibud heeft uitgevoerd in opdracht van FFP, de vereniging van gecertificeerd financieel planners.

Consumenten lopen warm voor fintech-tools

Amsterdam 27 september – Consumenten maken in toenemende mate gebruik van fintech-tools in financiële zaken. Dat blijkt uit een rondgang van beroepsorganisatie FFP onder softwareaanbieders, financieel planners en gesprekken met fintech-verantwoordelijken bij financiële instellingen aan de vooravond van de achtste editie van het FFP Congres op 4 oktober in Nieuwegein. Via digitale apps en tools krijgen ze snel en efficiënt inzicht in hun huidige en toekomstige financiële positie. Dat zorgt ervoor dat financiële planning toegankelijker en laagdrempeliger wordt voor grotere groepen consumenten.