Pers

FFP is de beroepsorganisatie voor gecertificeerd financieel planners in Nederland en maakt onderdeel uit van de internationale organisatie FPSB ltd. Bij FFP zijn circa 3.500 gecertificeerd financieel planners aangesloten die de titel FFP CFP® mogen dragen. FFP is een autoriteit op het gebied van certificering en registratie van financieel planners en een deskundig gesprekspartner met betrekking tot wets-, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de financiële sector.

Journalisten zijn met regelmaat op zoek naar experts op het gebied van personal finance en informatie over het beroep financieel planner. FFP helpt journalisten graag op weg om hen te kunnen voorzien van de benodigde informatie en contacten met financieel deskundigen.

 

Perscontact

Voor interviewverzoeken en overige vragen over FFP neemt u contact op met:

Clody Derksen, manager communicatie.
E: clody.derksen@ffp.nl
T: 035-30 20 120
M: 06-1020 7768

Genomineerden ‘FFP-Financieel Planner van het Jaar 2018’ zijn bekend

Amsterdam, 24 mei 2018. De tien financieel planners die in aanmerking komen voor de prestigieuze titel ‘FFP-Financieel Planner van het Jaar 2018’ zijn bekend. FFP werkt structureel aan de kwaliteit van het FFP CFP®-keurmerk en scherpt vaardigheden van haar leden aan mede door jaarlijks deze verkiezing te organiseren. Dit jaar wordt de winnaar op donderdag 4 oktober bekend gemaakt op het FFP Congres in Nieuwegein. Wie wordt de opvolger van Berry van Zuidam die deze grote beker in 2017 ontving?

FFP blij met ESMA-maatregelen binaire opties en CFD’s

FFP (Federatie Financieel Planners) verwelkomt het besluit van de Europese Autoriteit voor Effecten en Markten (ESMA) om maatregelen te treffen die retailbeleggers moeten beschermen tegen risicovolle beleggingsproducten. De overeengekomen maatregelen betreffen een verbod op binaire opties en een verkoopbeperking voor contracts for difference (CFD’s).

‘De Week van het geld 2018’, FFP doet mee!

Amsterdam 12 maart 2018 – FFP leden en FFP bestuur zijn zich bewust van het belang om al in een vroeg stadium met goede financiële voorlichting te beginnen. Daarom doet er een flinke groep FFP’ers mee aan 'De Week van het geld 2018’ die vandaag van start is gegaan. Zij geven gastlessen op basisscholen, verspreid door het hele land, om op deze manier kinderen spelenderwijs vertrouwd te maken met de waarde van geld. En ook, hoe geld kan helpen om je doelen te realiseren. Dit is met name de kernvraag van de Financieel Planner in de dagelijkse praktijk.

Berry van Zuidam, FFP financieel planner van het jaar 2017

Nieuwegein, 5 oktober - In een spannende competitie is dit jaar Berry van Zuidam tot Financieel Planner van het jaar 2017 uitgekozen. Via een ledenstemming en een vakjury-beoordeling haalde hij de hoogste score van de drie finalisten. Berry van Zuidam FFP RFEA is werkzaam bij Raasveld & Bennis Financieel Adviseurs en Scheidingsadviseurs in Monster.

Primeur: World Financial Planning Day, op 4 oktober

World Financial Planning Day – hoe kan de consument financieel wijzer worden?
Amsterdam, 4 oktober – Vandaag, 4 oktober 2017 wordt voor het eerst wereldwijd ‘World Financial Planning Day’ gehouden, als onderdeel van World Investor Week. Waarom kiest de wereldwijde financial planning organisatie FPSB (Financial Planning Standards Board), waar de Nederlandse FFP (Federatie Financiële Planners) aan gelieerd is, voor een dergelijke dag?

Meer dan 1000 financieel planners verwacht op FFP Congres 2017

Amsterdam – 25 september 2017. Het FFP Congres 2017 belooft weer een groots inspirerend netwerkevenement te worden. Op donderdag 5 oktober a.s. vindt het FFP Congres 2017 plaats. In zeven edities is het FFP Congres uitgegroeid tot hét podium voor financiële planning in Nederland, waar zo’n duizend professionals graag bij aanwezig willen zijn. Het thema dit jaar is ‘Maak het Verschil’. Op welke manier maak je in de financiële wereld van vandaag het verschil? Op het programma staan interessante gastsprekers die hier op in gaan.

Marc van Poeteren benoemd tot Lid van verdienste van de vereniging FFP

Amsterdam 4 september 2017-. Afgelopen week heeft Marc van Poeteren uit handen van de nieuwe bestuursvoorzitter Rob van den Aker, de oorkonde ‘Lid van verdienste FFP’ in ontvangst genomen. Van Poeteren heeft per 1 augustus jl. zijn functie als bestuursvoorzitter van FFP na de maximale zittingsperiode afgerond.

Finalisten Financieel Planner van het Jaar 2017 bekend

Amsterdam – 19 juni 2017. De drie finalisten van de verkiezing FFP Financieel Planner van het Jaar 2017 zijn bekend. De top 3 is in alfabetische volgorde: Fons de Bilde (Inzicht en Advies, Utrecht), Stefan Mertens (ABN AMRO Bank N.V., Leiden) en Berry van Zuidam (Raasveld Bennis Financieel Planners en Raasveld Bennis Scheidingsmediators, Bergschenhoek). Na een online stemronde in september van de circa 4.000 FFP-leden op de finalist van hun voorkeur wordt de winnaar op 5 oktober op het FFP congres bekend gemaakt.

HAN Hogeschool – Arnhem Nijmegen wint ‘FFP Student Award 2017’

Amsterdam- Donderdag 8 juni is het studententeam van HAN Hogeschool Arnhem Nijmegen door de vakjury als grote winnaar van het FFP StudentAward 2017 uitgeroepen. De beroepsvereniging voor Financieel planners FFP organiseert voor de studenten van alle Hogescholen Financial Service Management (FSM) de ‘FFP Student Award 2017’. De studenten Michel Hardeman, Sander van der Miesen en Bianca Kuipers ontvangen deze eerste prijs. Zij gaan a.s. oktober naar het internationale Financieel Planners Congres in Nashville, US.

Tien planners strijden voor de titel FFP-Financieel Planner van het Jaar 2017

Wie wordt de nieuwe ambassadeur voor financiële planning?

Amsterdam, 29 mei 2017 - Er zijn nog tien gecertificeerd financieel planners in de race om de prestigieuze titel FFP-Financieel Planner van het Jaar 2017 te winnen. FFP werkt structureel aan de kwaliteit van het FFP CFP®-keurmerk en scherpt de vaardigheden van haar leden aan door deze verkiezing te organiseren. De winnaar zal op 5 oktober op het FFP Congres bekend worden gemaakt.