Pers

FFP is de beroepsorganisatie voor gecertificeerd financieel planners in Nederland en maakt onderdeel uit van de internationale organisatie FPSB ltd. Bij FFP zijn circa 3.000 gecertificeerd financieel planners aangesloten die de titel CFP® mogen dragen. FFP is een autoriteit op het gebied van certificering en registratie van financieel planners en een deskundig gesprekspartner met betrekking tot wets-, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de financiële sector.

Journalisten zijn met regelmaat op zoek naar experts op het gebied van personal finance en informatie over het beroep financieel planner. FFP helpt journalisten graag op weg om hen te kunnen voorzien van de benodigde informatie en contacten met financieel deskundigen.

Perscontact
Voor interview verzoeken en overige vragen over FFP neemt u contact op met:

Kirsty van Oosteroom.
E: Kirsty.van.oosteroom@ffp.nl
T: 035-30 20 120
M: 06-304 875 29

Drie finalisten Financieel Planner van het Jaar bekend

De drie finalisten van de verkiezing Financieel planner van het Jaar 2021 zijn bekend. De vakjury selecteerde uit de 10 genomineerden Paulien Koopman-Beerepoot CFP® uit Emmeloord, werkzaam bij Vermogensplanning Private Banking Rabobank, Jan Laport MFP CFP® uit Almere, werkzaam bij Tropal Consultancy in Almere en Mano Schuitmaker CFP® EHP RB uit Alkmaar, werkzaam bij Your Accountants & Adviseurs in Alkmaar. Vanaf medio november kunnen de circa 3.000 FFP-leden online stemmen op de finalist van hun voorkeur. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald op basis van het juryoordeel en de stemming door de leden.

Tien kanshebbers bekend in de strijd om titel Financieel Planner van het Jaar 2021

Amsterdam 6 juli 2021 – De strijd om de titel Financieel Planner van het Jaar 2021 is begonnen. Vandaag presenteert Federatie Financieel Planners (FFP) vol trots de tien gecertificeerd financieel planners met de hoogste score vanuit de eerste ronde. Zij gaan door naar de tweede ronde en maken daarmee kans op de beker én de prestigieuze titel Financieel Planner van het Jaar 2021. Door jaarlijks deze verkiezing te organiseren werkt FFP structureel aan de kwaliteit van het CFP®-keurmerk en helpt zo haar leden met het aanscherpen van de beroepsvaardigheden.

Titel FFP verandert per 2022 in CFP®

Amsterdam, 8 februari 2021, Adviseurs die zijn gecertificeerd als financieel planner zullen vanaf 1 januari 2022 alleen nog de titel CFP® gebruiken. CFP® staat voor Certified Financial Planner. Met die stap intensiveert de Vereniging FFP haar samenwerking met de internationale Financial Planning Standards Board (FPSB Ltd). Bovendien draagt de keuze voor de titel CFP® bij aan een eenduidige uitstraling van de beroepsgroep in Nederland.

Finalisten FFP Financieel planner van het Jaar 2020 bekend

Amsterdam – 8 oktober 2020. De drie finalisten van de verkiezing FFP-Financieel planner van het Jaar 2020 zijn bekend. De top 3 bestaat, in alfabetische volgorde, uit Jeroen Beurskens FFP CFP® (T&W Tilburg in Tilburg), Evert Johan Warner FFP CFP® (Rabobank Vaart en Vechtstreek in Hardenberg) en Anja van Zandbergen FFP CFP® (Anja van Zandbergen Financieel Advies in Zuiderwoude). Vanaf half november kunnen de ruim 3.200 FFP-leden online stemmen op de finalist van hun voorkeur. De winnaar wordt bepaald op basis van het juryoordeel en de stemming door de leden.

Nog tien planners in de race voor de titel FFP-Financieel Planner van het Jaar 2020

Wie wordt de winnaar?
Amsterdam, 22 september 2020 – Tien financieel planners zijn door naar de volgende ronde in de strijd om de titel FFP-Financieel Planner van het Jaar 2020. Om genomineerd te kunnen worden hebben alle kandidaten een online toets gemaakt. FFP werkt structureel aan de kwaliteit van het FFP CFP®-keurmerk en scherpt de vaardigheden van haar leden aan door deze verkiezing jaarlijks te organiseren. De winnaar zal op 16 december op het FFP Forum 2020 bekendgemaakt worden.

Persbericht: Hogeschool Arnhem Nijmegen wint FFP Student Award 2020

Amsterdam - Donderdag 16 juni is het studententeam van Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) voor de tweede keer door de vakjury als grote winnaar van de FFP Student Award uitgeroepen. De beroepsvereniging voor Financieel planners, FFP, organiseert voor de vierde keer de jaarlijkse FFP Student Award voor studenten van alle Hogescholen die de opleiding Finance Taks & Accountancy (FTA) aanbieden. Nathan Spruijt, Timon Schumacher en Joël de Vreugd zijn de winnende studenten. Zij gaan naar huis met de wisselbeker én per persoon een opleidingscheque ter waarde van € 1.000,- ten behoeve van de eigen beroepsontwikkeling.

Bundeling van krachten in de financiële advieswereld.

Financiële gezondheid voor iedereen staat centraal!

Amsterdam, 19 mei 2020. De wereld van financieel adviseurs en -planners slaat de handen ineen om tot één krachtige beroepsorganisatie te komen. De voorzitters van de organisaties FFP, SEH en RFEA kondigen aan dat zij in deze onderzoeksfase een gezamenlijke start maken om hun ideeën en wensen hierover te bundelen. Deze sterke financiële organisaties willen hun eigen identiteit en keurmerk behouden en zien met het idee van samenwerking grote voordelen om een sterkere vertegenwoordiging te vormen naar de overheid en financiële wereld. Naast deze drie partijen zijn ook andere organisaties geïnteresseerd in deze ontwikkeling.

FFP pleit voor alternatief aanpassing Box 3

Amsterdam 4 februari 2020 - Box 3 voorgenomen maatregel heeft grote impact op de kleine en middelgrote belegger - FFP, de beroepsvereniging voor financieel planners, heeft in het najaar 2019 haar zorg geuit naar het Ministerie van Financiën over de kamerbrief aanpassing Box 3.

FFP verwelkomt Hanneke Kroonenberg als nieuw bestuurslid

Amsterdam 14 januari – Mr. Hanneke Kroonenberg FFP CFP® is per 1 januari 2020 officieel benoemd tot bestuurslid Federatie Financieel Planners. Naast haar huidige werkzaamheden heeft zij de bestuursfunctie bij FFP officieel aanvaard voor een periode van drie jaar. Hanneke zal deel uitmaken van het bestuur van Stichting Certificering FFP.

Wij willen vrouwen helpen om financieel zelfbewuster te worden

Amsterdam, 10 december 2019 – Vrouwen hebben minder zelfvertrouwen dan mannen in het nemen van grote financiële beslissingen. Dit blijkt uit een recent FFP-onderzoek. “Wij willen vrouwen graag helpen om financieel zelfbewuster te worden”, vindt FFP-voorzitter Rob van den Aker.