Waar moet je aan denken bij bedrijfsopvolging?

Datum: 22-05-2018 In: Bedrijfsovername

Hoe bedoel je, heb je wel eens nagedacht over wie je gaat opvolgen in je bedrijf? Natuurlijk heb ik dat, maar dat is nog zover weg. Ik denk dat mijn dochter wel in de zaak wil. Of dat het handigste is, wat bedoel je precies? Veel ondernemers worstelen met de bedrijfsopvolging.

In het eerste kwartaal van dit jaar waren er zo’n 1.500 bedrijfsovernames, in heel 2017 waren dat er slechts 4.500. Dus we zitten met een enorme groei ten opzichte van vorig jaar. De meeste bedrijfsovernames, één op de vijf, zitten in de handel.

Wat is wijsheid?
Is het slim om je bedrijf over te dragen aan je kinderen of iemand binnen de familie of kun je beter aan een externe partij verkopen? Voor veel ondernemers is het doorgeven van het stokje aan de volgende generatie een droom. In de eerste plaats is het voortzetten van het familiebedrijf een emotionele aangelegenheid, in de tweede plaats spreekt er ook zorg voor de volgende generatie uit. Het meegeven van een bedrijf met een goed inkomen. Wie wil nou niet dat zijn kinderen goed terechtkomen? En toch is dat niet altijd de juiste weg.

Overname door je kind of een buitenstaander?
Allereerst maar eens kijken naar de vader of moeder die opgevolgd moet worden. Wie zou het meeste moeten betalen voor de zaak, het kind of een buitenstaander? Je kind wil je niet het vel over de oren halen, dus die opbrengst zal lager zijn. En misschien ook nog niet eens helemaal contant. Hoe vaak zien we niet dat kinderen een achtergestelde lening krijgen van de ouders? Dat betekent dat de ouders afhankelijk blijven van het reilen en zeilen van de zaak, ook als ze niet meer aan het roer zitten. En als het misgaat, is hun opbrengst, die sowieso niet optimaal was, in gevaar. Terwijl het kind misschien moet buffelen om zijn lening terug te betalen en er ook nog eens een goede boterham uit moet halen. Dat kan tot ongewenste situaties leiden.

Een buitenstaander zal doorgaans de volle mep moeten betalen en misschien kan daar een bank inspringen om een deel van de financiering voor zijn rekening te nemen als de overnemende partij niet voldoende contanten heeft. In ieder geval zal het risico beperkt kunnen worden. En hoe zit het dan met de kinderen? Als het bedrijf goed geld opbrengt en de ouders hebben dat geld niet allemaal nodig, komt het uiteindelijk ook bij de kinderen terecht. En hebben ze wellicht een eigen carrière waar ze gelukkig van worden.

Bedrijfsopvolging is iets om te plannen
Voor het geld hoef je het bedrijf niet binnen de familie te houden. Tijdig maatregelen nemen is wel belangrijk. Niet zeggen, die bedrijfsopvolging duurt nog zo lang. Binnen de familie uittesten of er een geschikte kandidaat tussen zit, kan een methode zijn. Maar dan moet je wel behoorlijk wat jaren hebben om dat goed uit te testen. En eens in de markt kijken wie een geschikte koper van je bedrijf zou kunnen zijn, is ook niet verkeerd. Kortom, bedrijfsopvolging is iets om te plannen en om in verschillende scenario’s voor te bereiden.

Hulp nodig?
En wie is een geschikte gesprekspartner die weet welke mogelijkheden je hebt voor je kinderen of extern? Of die kan uitrekenen hoeveel je minimaal voor je bedrijf moet ontvangen om er financieel goed uit te springen? Een gecertificeerd financieel planner kan je hier heel goed mee helpen.

Klik hier en Luister ook naar de Podcast over bedrijfsopvolging