Vakantiegeld, wat betekent dit voor u als werkgever?

Datum: 14-05-2019 In: Ondernemen

Het is weer de tijd voor vakantiegeld. Voor u als ondernemer betekent dit een forse aanslag op uw liquiditeiten. Waar hebben werknemers recht op en hoe kunt u slim omgaan met vakantiegeld? Voor veel ondernemers is de betaling van vakantiegeld aan werknemers ingrijpend. Wat zijn de rechten van werknemers? Moet je in mei het vakantiegeld uitkeren of mag dat ook later? En als een werknemer ziek is? Of uit dienst gaat?

Wettelijke regeling
Sinds 1968 kennen we het wettelijk recht op vakantiegeld voor werknemers. We kennen het als een vast percentage van het bruto jaarsalaris, namelijk 8%. Eigenlijk heet het geen vakantiegeld, maar vakantiebijslag. In feite moet u het zo zien: iedere maand dat een werknemer in dienst is, reserveert u voor hem of haar 8% van het maandsalaris. Dat opgepotte geld keert u in de maand mei als een geheel uit, bovenop het normale maandsalaris. Dat betekent dus, dat als iemand in januari bij u in dienst is getreden, u over de maanden januari tot en met mei vakantiegeld uitkeert. De rekenperiode loopt van 1 juni tot 1 juni, dus pas als iemand per 1 juni van het jaar al een jaar in dienst is, betaalt u het volledige vakantiegeld.

Rekenperiode
Moet u dit in mei uitkeren? Nee, de rekenperiode is 1 juni tot 1 juni, dus theoretisch bestaat het recht dus pas per 1 juni. De laatste mogelijkheid om het vakantiegeld uit te betalen is dan ook de maand juni. Stel, u bent te laat en u keert pas in juli of augustus uit, heeft dit dan gevolgen? Jazeker, de werknemer kan dan een eenmalige verhoging eisen van maximaal 50%. Heeft hij recht op € 3000 vakantiegeld, dan kan hij dus 1,5 x € 3000 dus € 4500 eisen. Wettelijk heeft hij dat recht, dus op tijd betalen is de boodschap.

Bijzonderheden inzake het inkomen
Vallen overuren er onder? Jazeker, in principe wel. Een dertiende maand of een bonusuitkering? In principe niet. Een jubileumuitkering, als een werknemer bijvoorbeeld 25 jaar in dienst is geweest? Ook niet. Bij ziekte bouwt u wel gewoon vakantiegeld op voor uw werknemer en als uw werknemer uit dienst gaat, dan heeft hij of zij het recht om het opgebouwde deel meteen te ontvangen. Als iemand in november uit dienst gaat, kunt u dus niet tot mei wachten met de betaling van vakantiegeld.

Goed plannen
Het is voor veel ondernemers echt een kwestie van plannen. Het is niet niets om in 1 maand het ‘dubbele’ salaris te moeten uitbetalen, want daar komt het qua liquiditeitsdruk wel zo’n beetje op neer. Het lijkt in die zin een beetje op het reserveren van geld voor de btw-betaling, die iedere maand of ieder kwartaal terugkomt. Een goede liquiditeitsplanning, eventueel aangevuld met tijdelijk krediet om de schok op te vangen, behoort tot een gezonde bedrijfsvoering. Een gecertificeerd financieel planner denkt graag met u mee. Doordenken met FFP is ook meedenken.

Wilt u dit artikel liever beluisteren? Klik hieronder voor de podcast: