Ik ga op reis en ik neem mee…

Datum: 09-07-2019 In: Relatie

Wie kent het populaire spelletje niet? Het is een aardige geheugentrainer: ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’ Waarschijnlijk is uw lijst al helemaal klaar. Wat heeft u financieel allemaal geregeld voor de vakantie?

…een reisverzekering
Misschien heeft u een reisverzekering afgesloten. Specifiek voor deze vakantie. Dat zou logisch zijn als iets heel speciaals in de planning zit. Een reis waar meer risico’s aan zitten dan de gebruikelijke zon, zee en strandvakantie. Kijk dus goed naar de dekking van uw reisverzekering. Valt het gebied waar u naar toe gaat onder de dekking? Is de soort vakantie gedekt? En is iedereen die meegaat gedekt op dezelfde polis? Zijn er aanvullingen nodig? Hoe zit het met kinderen die meerderjarig zijn en studeren? Thuiswonend, uitwonend? En, als u vaker dan eens per jaar met vakantie gaat, is het een idee om eens te kijken naar een doorlopende reisverzekering?

…een annuleringsverzekering
Niet iedereen is meteen enthousiast voor een annuleringsverzekering. Wellicht is iedereen gezond en is de kans dat u de reis zou moeten annuleren erg klein… zo denken veel mensen. Maar we weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit, ook al bent u nog zo gezond. Een annuleringsverzekering kan veel financiële schade beperken, als een calamiteit zich voordoet.

…een digitaal kluisje
Een digitaal kluisje? Jazeker! Want als er iets gebeurt onderweg, is het handig om bij allerlei documenten te kunnen die ertoe doen. Zoals bijvoorbeeld een digitale kopie paspoort of bepaalde wachtwoorden om ergens bij te kunnen. Of simpelweg om bepaalde verzekeringspolissen in te zien.

…een testament
Een testament is niet zo’n logisch ‘vakantie-item’, maar regelt wel een en ander in geval van overlijden. Ieder jaar komen er mensen om tijdens de vakantie. Als er een beetje vermogen is of een ingewikkelde situatie in het gezin, denk aan samengestelde gezinnen, dan is een testament wellicht geen overbodige luxe. Het is goed om vooraf bepaalde zaken vast te leggen. Wat moet er gebeuren als u komt te overlijden? Maar ook: wie is de executeur van uw testament, dus degene die alles moet regelen?

…een levenstestament
Ook hier geldt weer: een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat moet er gebeuren als u in coma raakt of op een andere manier niet meer wilsbekwaam bent? Wat mogen uw partner en/of gezinsleden dan doen? Wat moeten ze doen? Een levenstestament regelt veel zaken. Laat u hierover informeren.

…een financieel planner
Dat lijkt een beetje gek, maar een gecertificeerd financieel planner kent uw financiële situatie van A tot Z en weet ook raad. Neem het telefoonnummer van uw financieel planner mee op reis. Een telefoontje kan heel veel stress wegnemen en hulp bieden.

Kortom, ik ga goed voorbereid op reis en ik neem mee: een reisverzekering, een annuleringsverzekering, een digitaal kluisje, een testament, een levenstestament en een gecertificeerd financieel planner. Fijne vakantie!

Wilt u dit artikel liever beluisteren? Klik hieronder voor de podcast: