“Financiële tips: speciaal voor vrouwen”

Datum: 03-04-2017 In: Ondernemen

Vrouwen van deze tijd zijn supervrouwen: werken, kinderen opvoeden, het huishouden, sociale contacten onderhouden en sporten. Alle ballen houden ze in de lucht! Maar één bal blijft nogal eens liggen …..de geldzaken. Bij woorden als “belastingen” en “pensioen” begint het bij veel vrouwen spontaan te jeuken en deze bal rollen zij graag door naar de partner.

Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen is niet economisch zelfstandig, maar financieel afhankelijk van veelal hun partner. Dat deze combinatie van afhankelijkheid en weinig interesse in geldzaken tot nare verrassingen kan leiden, merkt financieel planner en scheidingsmediator Jacqueline van der Vorm dagelijks in haar praktijk.

Dit is niet een boek met tips om geld te besparen, maar een boek om je te inspireren om je leven in eigen hand te nemen. Zorg voor grip op je geldzaken en wacht niet tot dit eens noodgedwongen moet door een scheiding of overlijden van je partner.

Maar ook als je samen met je partner gelukkig 100 jaar oud wordt, is het fijn om grip te hebben op je geldzaken. Want geld staat ook voor vrijheid; wie een grote spaarpot heeft, heeft de vrijheid om (deels) haar baan op te zeggen als ze hier niet meer gelukkig in is, of meer tijd aan haar kinderen of zieke moeder te besteden. En wie zichzelf kan onderhouden heeft de vrijheid om op te stappen als ze niet meer gelukkig is in haar relatie.

Geen rust meer in je hoofd dus door meditatie- of opruimboeken, maar door een praktisch boek dat je helpt je financiële zaakjes op een rijtje te zetten. Van het opstellen van een kasboek tot aan de vraag “hoe wil je later op je leven terugkijken” word je in jip-en-janneketaal meegenomen in de wondere wereld van de geldzaken door een professional uit de praktijk.
Wil je meer weten of meteen bestellen? Klik dan hier