Financieel planner van het Jaar 2018 bekend op FFP Congres

Datum: 04-10-2018

Recordaantal financieel planners op FFP Congres 2018

Nieuwegein, 4 oktober. In acht edities is het FFP Congres uitgegroeid tot hét platform voor financiële planning in Nederland, waar meer dan duizend professionals graag bij aanwezig waren. Diverse vakkundige partijen uit de financiële sector verzorgden meer dan 20 expertmeetings en colleges over nieuwe ontwikkelingen rondom financiële planning.

TED-spreker en bijzonder hoogleraar Ruud Veltenaar was spreker tijdens het plenair programma. Als inspirator van transformatie paste zijn presentatie zeer goed bij het congresthema dit jaar, ‘De kracht van verandering’. Rob van den Aker, voorzitter FFP, pakte dit thema op in zijn speech door in te gaan op de veranderende rol van financieel planners als gevolg van fintech-ontwikkelingen. Op dit grootse evenement werd ook de Financieel planner van het Jaar 2018 bekend gemaakt.

Voor deze hooggewaardeerde nominatie waren er drie finalisten. Wouter Esseboom FFP EHP (Esseboom Advies, Oosterhout), Martijn Gremmen FFP CFP® (Crop Registeraccountants & Belastingadviseurs, Ede) en Hanneke Wolff-Rierink FFP CFP® (Fiorino Financial Planning, Vreeland) streden om de titel.

Na een spannende strijd werd Hanneke Wolff-Rierink FFP CFP® tot winnaar uitgeroepen. Zij is daarmee Financieel planner van het Jaar 2018. Zij neemt het stokje over van de winnaar van vorig jaar, Berry van Zuidam. Uit het juryrapport kwam het volgende naar voren: ‘Hanneke blonk uit in haar gesprekstechnieken. Zij weet een perfecte omgeving te creëren waarin ze de wensen en doelstellingen van de klant op een natuurlijke en prettige wijze aan de oppervlakte te krijgen. Daarnaast heeft zij in de kennisronde aangetoond over een brede en diepgaande kennis te beschikken’.

De jury beoordeelde op onder andere de integrale kennis van alle relevante financiële vakgebieden, klantgerichte vaardigheden en het vermogen om complexe financiële zaken helder en voor de klant begrijpelijk mondeling en schriftelijk te communiceren.