De opleiding

De volgende opleiders bieden een opleiding (leergang) aan waarmee je je kan voorbereiden op het CFP-examen. Na het behalen van dit examen kan je je bij FFP in laten schrijven in het register als CFP-gecertificeerd financieel planner.

Dukers & Baelemans
Opleiding en Advies B.V.

Magistratenlaan 2
5223 MD ‘s-Hertogenbosch

www.dukers-baelemans.nl

STAP*-pagina: www.dukers-baelemans.nl/stap-budget/

Lindenhaeghe B.V.

Rembrandtlaan 1 b
3723 BG Bilthoven

www.lindenhaeghe.nl

STAP*-pagina: www.lindenhaeghe.nl/stap-budget

Nibe-SVV

Marathon 7
1213 PD Hilversum

www.nibesvv.nl

STAP*-pagina: www.nibesvv.nl/wat-is-het-stap-budget.html

Avans+

Claudius Prinsenlaan 140
4818 CP Breda

Opleiding Persoonlijke Financiële Planning | Personal & Corporate Finance | Avans+ (avansplus.nl)

STAP*-pagina: STAP-budget | Avans+ (avansplus.nl)

*Gesubsidieerd voor CFP® studeren via de STAP-regeling:

STAP-budget voor CFP-opleiding

Het STAP-budget (voluit: STimulans ArbeidsmarktPositie) is een subsidieregeling van de overheid die werkenden en niet-werkenden een persoonlijk ontwikkelbudget biedt van maximaal € 1.000,- (incl. BTW) per jaar.

Opleidingen die aan de eisen voldoen, kunnen worden opgenomen in het STAP-scholingsregister dat wordt bijgehouden door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De CFP-leergangen van de opleiders zijn in dit register opgenomen. Het is niet mogelijk een STAP-budget toe te kennen aan het CFP-examen.   

Hoe werkt de regeling in het kort?
Jaarlijks wordt per tijdvak door de overheid een bepaald budget beschikbaar gesteld. Let wel, dit is een gelimiteerd bedrag (oftewel: op is op, en wie het eerst komt, wie het eerst maalt). De uitbetaling van de subsidie loopt via het UWV-portal. Na afloop van de scholingsactiviteit verstrekt de opleider een bewijs van deelname aan het UWV. Het bedrag kan worden teruggevorderd door UWV bij een aanwezigheidspercentage van minder dan 80% en wanneer de scholingsactiviteit niet succesvol is afgerond.

De opleiders van de CFP-leergang hebben hun gegevens reeds aangemeld bij het UWV-portal. Hiermee is voor de CFP-leergangen het verstrekken van een STAP-aanmeldingsbewijs ingericht.

Algemene informatie over de STAP-regeling:  STAP-budget | Leven Lang Ontwikkelen | Rijksoverheid.nl 

Wat te doen?
Als je in aanmerking wilt komen voor de STAP-subsidie, klik dan op de speciale STAP-pagina van de opleider waar jij jouw CFP-opleiding wilt volgen (zie hierboven). Het vervolgtraject wordt verder vanuit de opleider verzorgd.