Meerwaarde voor financieel planners

Grote zekerheid, helder onderscheid

Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-Keurmerk onderscheidt zich van andere adviseurs. Strenge opleidings- en certificeringseisen bieden zijn klanten grote zekerheid op het gebied van deskundigheid en praktijkervaring. Om dit te onderstrepen mag zo’n financieel planner het FFP-logo gebruiken. Als gevolg van het feit dat FFP is aangesloten bij de FPSB (Financial Planning Standards Board) mag een gecertificeerd FFP lid ook de titel CFP® gebruiken. Verder profiteert een FFP-lid van aantrekkelijke ledenvoordelen en praktische hulpmiddelen.

De klant wil zekerheid

Consumenten willen steeds vaker zekerheid over de deskundigheid en objectiviteit van hun financieel adviseur. Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-Keurmerk biedt die zekerheid. Dit keurmerk van de Federatie Financieel Planners (FFP) garandeert de kwaliteit van de aangesloten planners.

Consumentenorganisaties over het keurmerk

Consumentenorganisaties oordelen positief over de FFP en de gecertificeerd financieel planners die hierbij zijn aangesloten. Volgens de Consumentenbond staat de FFP voor “goed financieel advies op diverse terreinen, van juridisch tot fiscaal”. De bond ziet vooral positieve verschillen ten opzichte van andere keurmerken door de persoonlijke registratie, zware examens, permanente opleidingseisen en focus op praktijkervaring.

Andere ledenvoordelen en hulpmiddelen

Naast hun FFP-certificering profiteren financieel planners die lid zijn van de Vereniging FFP nog van diverse andere voordelen en praktische hulpmiddelen:

  • Mogelijkheden voor persoonlijke profilering via je Persoonlijke FFP-pagina en sociale media
  • Online PE-learningtool voor het bijhouden van je Permanente Educatie
  • Tweewekelijkse PE-nieuwsbrief met PE-vakartikelen, PE-webinars en diverse actualiteitenprogramma’s
  • Maandelijkse ledennieuwsbrief: FFP-Actueel
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan interessante (netwerk) evenementen: onder meer FFP Congres, FFP Forum, FFP-Webinars
  • Verkiezing FFP-Financieel planner van het Jaar
  • Aansluiting bij het FFP-kennisnetwerk (LinkedIn groep met meer dan 2.500 leden)
  • Aansluiting bij Ambassadeursprogramma Financiële Planning

Ook FFP-lid worden en certificatie verwerven? Bekijk de certificeringseisen en aanmeldprocedure.