Actualiteit

Wel een overwaarde eigen huis, maar weinig pensioen? Dit zijn de mogelijkheden.

Veel ouderen hebben een huis met een forse overwaarde, maar slechts weinig inkomen. Er is nu een nieuwe manier om een deel van de overwaarde te verzilveren.

Podcast: ‘Verkopen of…, wachten en bijkopen?’

Wat is wijsheid als de koersen op de beurs opeens fors dalen en het sentiment lijkt om te slaan? Is verkopen handig of juist blijven zitten? Echt geld verdienen doe je niet door opeens te gaan verkopen. Maar wat wel? Luister naar de podcast.

Geen zorgen over uw pensioen?

Veel pensioenregelingen zijn de afgelopen tijd versoberd. Maar meer dan de helft van de Nederlanders heeft geen idee hoe hun pensioen er voor staat.

Podcast: Sabbatical, hoe regel ik dit financieel?

Even geen dagelijkse (werk)verplichting en geen files meer. Weg uit die sleur, hoe fijn klinkt dat. Een half jaartje, een jaartje of misschien wel langer er tussenuit om bijvoorbeeld die lang gewenste wereldreis te maken met het hele gezin. Wat moet je hier allemaal voor regelen? Een reisverzekering, de reis, maar ook het vervoer. Uw baan opzeggen, het huis verhuren, of verkopen? Een sabbatical heeft veel omhanden en is zeker niet zonder risico en wat heel belangrijk is, hoe regelt u dit financieel? Luister naar bijgaande podcast.

“UW PENSIOEN SUKKELT ACHTERUIT”

"UW PENSIOEN SUKKELT ACHTERUIT", kopt 'De Telegraaf' vandaag. De boodschappen worden steeds duurder, maar de meeste pensioenen zijn nu al tien jaar nauwelijks verhoogd.

Schenking gegeven of juist recent ontvangen? Let dan hierop!

Veel mensen schenken liever met de warme dan met de koude hand. Voor zowel de gever als de ontvanger zijn er regels van de Belastingdienst waar je goed op moet letten.

Podcast: Wat weet u over uw pensioen?

Nederlanders schieten erg te kort als het gaat om kennis over pensioen. Dat stelt professor Marike Knoef, verbonden aan de Universiteit van Leiden, maandag 15 januari in het Financieele Dagblad. Wat weet de gemiddelde Nederlander over de premiebetaling voor de AOW bijvoorbeeld? In deze podcast aandacht voor het belang van inzicht in pensioen en wat u hieraan kunt doen, met hulp van uw gecertificeerd financieel planner!

Millennials moeten het zelf doen

In financieel opzicht leven millennials in een veel onzekerder wereld dan de generatie van hun ouders. Dat betekent dat ze meer zelf moeten regelen. Goed advies kan daarbij helpen. ‘Veel minder mensen zullen later in een eigen huis kunnen wonen met een eigen pensioen, zaken die we nu heel normaal vinden.’

Podcast: Is uw karakter van invloed op uw beleggingskeuzes?

Wat is de grootste uitdaging van de belegger? Komt dat van buiten of ligt de waarheid ergens anders?
Luister naar bijgaande podcast!

6 belastingtips om op de valreep van 2017 geld te besparen

Verdien geld door nog voor het eind van het jaar slim gebruik te maken van aftrekposten en vrijstellingen.
Wilt u op de valreep van 2017 de belastingdruk verminderen? Het kan, bijvoorbeeld door te schenken of door uw spaargeld in een BV onder te brengen. Het is een hele lijst en dus even wat leeswerk om het door te nemen, maar het kan u veel geld besparen.

Blogs