Actualiteit

Wel in loondienst, geen pensioen

Als werknemer bouwt u lang niet altijd automatisch pensioen op, blijkt uit onderzoek van het CBS. Hoe zit het met uw pensioen?

Wanneer blijf je ZZP’er?

Ben je ondernemer of arbeidskracht?
Het gaat niet goed met de zzp’er, de zelfstandige zonder personeel. Van de 850.000 zelfstandige ondernemers zonder personeel betaalde in 2016 bijna 40% geen inkomstenbelasting. En dat aantal groeit. Geldt dat ook voor jou?

Podcast: Wanneer blijf je ZZP’er?

Ben je ondernemer of arbeidskracht?
Het gaat niet goed met de zzp’er, de zelfstandige zonder personeel. Van de 850.000 zelfstandige ondernemers zonder personeel betaalde in 2016 bijna 40% geen inkomstenbelasting. En dat aantal groeit. Geldt dat ook voor jou?

Persbericht: FFP zoekt hoge kwaliteit examenuitvoerder

FFP vernieuwt haar examen
Amsterdam 30 januari 2019 – Vanaf eind 2019 zal FFP de opzet van haar examen voor toetreding tot gecertificeerd financieel planner vernieuwen. In dat kader is FFP inmiddels gestart met het zoeken van een exameninstituut dat de uitvoering van het vernieuwde examen voor haar rekening gaat nemen. Hiertoe is onlangs een request for proposal (RFP) uitgezet.

De energietransitie: zo doet u er uw voordeel mee

De overgang naar andere energiebronnen is niet alleen een kostenpost. Als u het slim aanpakt, kan het u ook geld opleveren.

Persbericht: FPSB Ltd. kiest voor Nederlandse bestuurder

Financieel Planner Andrea Middel FFP CFP® treedt toe tot internationale Board of Directors van Financial Planning Boards Ltd.

Wat is er sinds 1 januari veranderd in de wet- en regelgeving omtrent wonen?

Als u een woning huurt, wat verandert er dan voor u in 2019? In ieder geval de mogelijke huurverhoging. De meeste verhuurders verhogen de huur in de zomer, op 1 juli. Wie huurt in de sociale sector heeft met andere regels te maken, dan wanneer u huurt in de vrije sector.

Podcast: Wat is er sinds 1 januari veranderd in de wet- en regelgeving omtrent wonen?

Beluister de Podcast: Als u een woning huurt, wat verandert er dan voor u in 2019? In ieder geval de mogelijke huurverhoging. De meeste verhuurders verhogen de huur in de zomer, op 1 juli. Wie huurt in de sociale sector heeft met andere regels te maken, dan wanneer u huurt in de vrije sector.

Voorlopige aanslag ontvangen? Betaal in geen geval klakkeloos…

Ga slim om met uw voorlopige aanslag!
Heeft u al een voorlopige aanslag over 2019 ontvangen of krijgt u er binnenkort een? Lees dan hoe u daar voordeel mee kunt behalen.

Persbericht: ‘Vrouwen van Nederland: maak financiële gezondheid je belangrijkste goede voornemen van 2019’

Amsterdam 7 januari- De Nederlander – en speciaal de Nederlandse vrouw - zou 2019 moeten ingaan met financiële gezondheid als belangrijkste goede voornemen. Dat vindt FFP, de vereniging van gecertificeerd financieel planners. FFP ziet enerzijds dat de samenleving steeds meer financiële zelfredzaamheid van de burger verwacht, terwijl anderzijds de financiële uitdagingen op het gebied van pensioen, wonen en zorg zich opstapelen. “Gezonder leven, wat vele mensen zich aan het begin van het jaar voornemen, begint met financiële gezondheid. Zonder geldzorgen kun je ook beter voor jezelf zorgen.”

Blogs