Actualiteit

CFP-adviesvlog 8 – Waarom je financiële zaken bespreekt met een financieel planner

Je herkent het vast wel: Pensioenoverzichten, jaarcijfers, aangiftes, hypotheken, kapitaalverzekeringen, lijfrente, schuldverhoudingen. “Je ziet door de bomen het bos niet meer”. Anja van Zantbergen, Financieel Planner van het Jaar 2020 vertel in deze vlog hoe een financieel planner jou hierbij kan helpen.

Waarom zou je financiële zaken bespreken met een financieel planner?

Wat doe je als er iets mis is met je computer? Dan bel of app je iemand om je te helpen. En als je een lek hebt in de badkamer?  Hoe handig is het niet als je ‘een mannetje’ hebt om dingen voor jou op te lossen? Dus, zou zo’n ‘mannetje’ of ‘vrouwtje’ ook niet handig zijn voor je financiële vragen?

Drie finalisten Financieel Planner van het Jaar bekend

Persbericht: De drie finalisten van de verkiezing Financieel planner van het Jaar 2021 zijn bekend. De vakjury selecteerde uit de 10 genomineerden Paulien Koopman-Beerepoot CFP® uit Emmeloord, werkzaam bij Vermogensplanning Private Banking Rabobank, Jan Laport MFP CFP® uit Almere, werkzaam bij Tropal Consultancy in Almere en Mano Schuitmaker CFP® EHP RB uit Alkmaar, werkzaam bij Your Accountants & Adviseurs in Alkmaar. Vanaf medio november kunnen de circa 3.000 FFP-leden online stemmen op de finalist van hun voorkeur. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald op basis van het juryoordeel en de stemming door de leden.

CFP-podcast 1, ‘Een financieel plan helpt je verder..’

6 oktober 2021, World Financial Planning Day. Het thema van deze dag is ‘Live your today, plan your tomorrow’. Al vijfentwintig jaar bestaat gecertificeerde financiële planning in Nederland. Wat zijn de belangrijke argumenten voor een financieel plan? Hoe zat dat in de begintijd? Wat is er veranderd? En wat is de essentie van financiële planning? Roelof Meijer CFP® praat in deze podcast van FFP, Over geld en goed leven, met twee collega financieel planners, Pascale Schyns CFP® en Willem van der Mark CFP® , over het waarom en het nut van financiële planning. Luister mee en krijg inzicht in de toegevoegde waarde voor een goed financieel plan.

Hoe kun jij je kind helpen met een huis kopen!

Voor starters wordt het alleen maar lastiger om een eigen woning te kopen. De huizenprijzen zijn extreem hoog en banken stellen strakke voorwaarden aan de hoogte van de lening. Wil jij als ouder je kind graag helpen bij de aankoop van een woning? Twee manieren om dit te doen zijn via schenken en/of lenen. Maar let hierbij wel op recente strengere maatregelen die van kracht zijn geworden.

Derde dinsdag van september: belastingplannen

Prinsjesdag 2021 is anders dan voorgaande Prinsjesdagen. We hebben te maken met een demissionair kabinet en we wachten op een nieuwe regeringscoalitie. De voorstellen van de regering zijn daarom wat minder uitgesproken en kunnen bij het uiteindelijke regeerakkoord nog anders worden. Desondanks zien we een aantal ontwikkelingen. In dit bericht worden de verwachte belastingwijzigingen per 1 januari 2022 toegelicht.

CFP-adviesvlog 6: Echtscheiding

Je ligt in scheiding. Hoe gaat het nu verder met de afwikkeling? Wat moet je allemaal regelen en uitzoeken? Denk aan onder andere partneralimentatie, gezamenlijke bezittingen, spaargeld, wellicht je koophuis, belastingzaken en je pensioen. Het wordt allemaal uitgelegd in deze vlog.

Aandachtspunten bij echtscheiding

Gemiddeld scheiden jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 stellen. Daarnaast gaan in diezelfde periode zo’n 60.000 samenwoners uit elkaar. Een echtscheiding brengt het huwelijk terug tot een zakelijke transactie. In plaats van een gezamenlijke toekomst heb je nu weer ieder een eigen doel, ook financieel. Dat levert nieuwe kansen op, maar kan tussen jou en je partner ook voor grote ruzies zorgen. Zeker als jullie samen het eigendom van een huis delen en samen kinderen hebben.

CFP-adviesvlog 5: Ben je financieel voorbereid?

De coronacrisis heeft op velen grote impact gehad. In deze vlog legt Financieel Planner van het Jaar Anja van Zandbergen uit hoe je je als ondernemer financieel kunt wapenen tegen onverwachte gebeurtenissen.

Ben jij financieel voorbereid op de toekomst?

Uit onderzoek blijkt dat mensen over gezondere financiën beschikken na een crisis als zij beschikken over een financieel plan. Financiële planning laat zich gemakkelijk samenvatten als rust in je hoofd over je financiën, zowel in goede als slechte tijden. Maar ook: het werken aan je wensen en doelen op de korte en langere termijn. Om dit te bereiken bij deze vijf tips van een gecertificeerd financieel planner.

Blogs