Actualiteit

Sparen voor uw (klein)kind? Let dan hier op!

Bij het openen van een spaarrekening voor uw kind, let u waarschijnlijk op de rente. Maar er zijn meer zaken om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld wat er met het geld gebeurt als uw kind 18 wordt.
Veel ouders, grootouders en andere familieleden zetten geld opzij voor hun kind of kleinkind. Bijvoorbeeld voor een studie of andere opleiding, of om hem of haar een startkapitaal te geven bij het verlaten van het ouderlijk huis.

Mijn kind gaat studeren. En nu?

Er zijn 1262 studies, 3.044 opleidingen, 233 instellingen, 62 steden, 963 open dagen… en een studerend kind. Of misschien twee of drie? Hoe kun je dan financieel een en ander rondbreien?

Zo verzilvert u de overwaarde van uw huis

Heeft u een huis met veel overwaarde? Een toenemend aantal bedrijven biedt verzilverproducten aan waarmee u deze overwaarde te gelde kunt maken. Een mooie aanvulling op je pensioen?

De belastingaangifte komt er weer aan, wat zijn de valkuilen?

Vanaf 1 maart is het weer mogelijk om aangifte inkomstenbelasting te doen. Dat is de aangifte over 2018. Hoewel het de afgelopen jaren gemakkelijker is geworden, omdat de belastingdienst al gegevens voor u heeft ingevuld, wil dat nog niet zeggen dat de informatie altijd klopt. Het is uw plicht om als belastingplichtige te controleren of de vooringevulde gegevens juist zijn en het is uw plicht om de aangifte volledig en juist in te vullen.

Wel in loondienst, geen pensioen

Als werknemer bouwt u lang niet altijd automatisch pensioen op, blijkt uit onderzoek van het CBS. Hoe zit het met uw pensioen?

Wanneer blijf je ZZP’er?

Ben je ondernemer of arbeidskracht?
Het gaat niet goed met de zzp’er, de zelfstandige zonder personeel. Van de 850.000 zelfstandige ondernemers zonder personeel betaalde in 2016 bijna 40% geen inkomstenbelasting. En dat aantal groeit. Geldt dat ook voor jou?

Podcast: Wanneer blijf je ZZP’er?

Ben je ondernemer of arbeidskracht?
Het gaat niet goed met de zzp’er, de zelfstandige zonder personeel. Van de 850.000 zelfstandige ondernemers zonder personeel betaalde in 2016 bijna 40% geen inkomstenbelasting. En dat aantal groeit. Geldt dat ook voor jou?

Persbericht: FFP zoekt hoge kwaliteit examenuitvoerder

FFP vernieuwt haar examen
Amsterdam 30 januari 2019 – Vanaf eind 2019 zal FFP de opzet van haar examen voor toetreding tot gecertificeerd financieel planner vernieuwen. In dat kader is FFP inmiddels gestart met het zoeken van een exameninstituut dat de uitvoering van het vernieuwde examen voor haar rekening gaat nemen. Hiertoe is onlangs een request for proposal (RFP) uitgezet.

De energietransitie: zo doet u er uw voordeel mee

De overgang naar andere energiebronnen is niet alleen een kostenpost. Als u het slim aanpakt, kan het u ook geld opleveren.

Persbericht: FPSB Ltd. kiest voor Nederlandse bestuurder

Financieel Planner Andrea Middel FFP CFP® treedt toe tot internationale Board of Directors van Financial Planning Boards Ltd.

Blogs