Actualiteit

Intrekken bij uw partner? Maak goede afspraken!

Als u gaat samenwonen in het huis van uw partner heeft dat voor u beiden grote gevolgen – en risico’s.

Als u samen een huis hebt, wat zijn dan uw rechten?

Stel, uw partner komt te overlijden, kunt u dan in uw huis blijven wonen? Dat is op zich een eenvoudige vraag, maar het antwoord is minder eenvoudig. Allereerst moet u weten wie de eigenaar van het huis is. U moet weten hoe uw relatie is vormgegeven. En als laatste, ook niet onbelangrijk, hoe heeft u het financieel geregeld?

Samen een huis kopen? Denk dan hieraan!

Als u met uw partner een huis wilt kopen, kijkt u natuurlijk in de eerste plaats of het financieel is rond te krijgen. Maar er zijn meer belangrijke punten om op te letten.

Ouder worden en in je huis blijven wonen, kan dat?

Deze week wordt er weer een nieuwe hypotheekvorm geïntroduceerd die het ouderen gemakkelijker moet maken om in de eigen woning te blijven wonen. Het is daarmee het zoveelste ‘verzilverproduct’ dat er in de markt van hypotheken wordt aangeboden.

Schenken met de warme hand, hoe doe je dat?

Schenken met de warme hand is niet alleen leuk, u kunt er ook geld mee besparen. Als u kinderen heeft, zullen zij waarschijnlijk van u erven. Maar waarom zou u ze niet nu al steunen? Er zijn genoeg manieren waarop u dat kunt doen.

Is je kind een held met geld?

Is je kind een held met geld? Hoeveel zakgeld geef je je kind? Wanneer kan een kind zelf geld gaan verdienen? Hoe vaak spring je bij als ouder? Het zijn allemaal vragen waar ouders tegenaan lopen. De Week van het Geld komt er aan, In de Week van geld speciale aandacht voor kinderen en ouders.

Sparen voor uw (klein)kind? Let dan hier op!

Bij het openen van een spaarrekening voor uw kind, let u waarschijnlijk op de rente. Maar er zijn meer zaken om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld wat er met het geld gebeurt als uw kind 18 wordt.
Veel ouders, grootouders en andere familieleden zetten geld opzij voor hun kind of kleinkind. Bijvoorbeeld voor een studie of andere opleiding, of om hem of haar een startkapitaal te geven bij het verlaten van het ouderlijk huis.

Mijn kind gaat studeren. En nu?

Er zijn 1262 studies, 3.044 opleidingen, 233 instellingen, 62 steden, 963 open dagen… en een studerend kind. Of misschien twee of drie? Hoe kun je dan financieel een en ander rondbreien?

Zo verzilvert u de overwaarde van uw huis

Heeft u een huis met veel overwaarde? Een toenemend aantal bedrijven biedt verzilverproducten aan waarmee u deze overwaarde te gelde kunt maken. Een mooie aanvulling op je pensioen?

De belastingaangifte komt er weer aan, wat zijn de valkuilen?

Vanaf 1 maart is het weer mogelijk om aangifte inkomstenbelasting te doen. Dat is de aangifte over 2018. Hoewel het de afgelopen jaren gemakkelijker is geworden, omdat de belastingdienst al gegevens voor u heeft ingevuld, wil dat nog niet zeggen dat de informatie altijd klopt. Het is uw plicht om als belastingplichtige te controleren of de vooringevulde gegevens juist zijn en het is uw plicht om de aangifte volledig en juist in te vullen.

Blogs