Actualiteit

Persbericht: Tien FFP-leden in de race voor titel Financieel planner van het Jaar 2019.

Amsterdam 17 mei 2019 - Tien gecertificeerd financieel planners maken nog kans op de prestigieuze titel Financieel planner van het Jaar 2019. Zij zijn op basis van een online vaktoets genomineerd voor de volgende ronde. Die moet uiteindelijk leiden tot het podium van het FFP Congres op donderdag 10 oktober in Nieuwegein. Dan wordt bekend gemaakt wie zich FFP Financieel planner van het Jaar 2019 mag noemen en opvolger is van Hanneke Wolff-Rierink die in 2018 de titel behaalde.

Vakantiegeld, wat betekent dit voor u als werkgever?

Het is weer de tijd voor vakantiegeld. Voor u als ondernemer betekent dit een forse aanslag op uw liquiditeiten. Waar hebben werknemers recht op en hoe kunt u slim omgaan met vakantiegeld? Voor veel ondernemers is de betaling van vakantiegeld aan werknemers ingrijpend. Wat zijn de rechten van werknemers? Moet je in mei het vakantiegeld uitkeren of mag dat ook later? En als een werknemer ziek is? Of uit dienst gaat?

Beleggen in de BV of in privé?

Ondernemers en DGA-ers opgelet: sinds 1 januari 2019 betaalt uw BV een lager belastingtarief. Maar over geld dat u uit uw BV haalt, wordt het tarief juist verhoogd. Wat betekent dit voor u?

Worden grote leningen bij de eigen BV binnenkort minder aantrekkelijk?

Politiek Den Haag buigt zich de komende maanden over een wetsvoorstel om grote leningen bij de eigen BV minder aantrekkelijk te maken. Waar gaat het precies over, en moet u zich als eigenaar van een BV zorgen gaan maken?

Intrekken bij uw partner? Maak goede afspraken!

Als u gaat samenwonen in het huis van uw partner heeft dat voor u beiden grote gevolgen – en risico’s.

Als u samen een huis hebt, wat zijn dan uw rechten?

Stel, uw partner komt te overlijden, kunt u dan in uw huis blijven wonen? Dat is op zich een eenvoudige vraag, maar het antwoord is minder eenvoudig. Allereerst moet u weten wie de eigenaar van het huis is. U moet weten hoe uw relatie is vormgegeven. En als laatste, ook niet onbelangrijk, hoe heeft u het financieel geregeld?

Samen een huis kopen? Denk dan hieraan!

Als u met uw partner een huis wilt kopen, kijkt u natuurlijk in de eerste plaats of het financieel is rond te krijgen. Maar er zijn meer belangrijke punten om op te letten.

Ouder worden en in je huis blijven wonen, kan dat?

Deze week wordt er weer een nieuwe hypotheekvorm geïntroduceerd die het ouderen gemakkelijker moet maken om in de eigen woning te blijven wonen. Het is daarmee het zoveelste ‘verzilverproduct’ dat er in de markt van hypotheken wordt aangeboden.

Schenken met de warme hand, hoe doe je dat?

Schenken met de warme hand is niet alleen leuk, u kunt er ook geld mee besparen. Als u kinderen heeft, zullen zij waarschijnlijk van u erven. Maar waarom zou u ze niet nu al steunen? Er zijn genoeg manieren waarop u dat kunt doen.

Is je kind een held met geld?

Is je kind een held met geld? Hoeveel zakgeld geef je je kind? Wanneer kan een kind zelf geld gaan verdienen? Hoe vaak spring je bij als ouder? Het zijn allemaal vragen waar ouders tegenaan lopen. De Week van het Geld komt er aan, In de Week van geld speciale aandacht voor kinderen en ouders.

Blogs