Actualiteit

Paulien Koopman Financieel Planner van het Jaar 2021

Paulien Koopman-Beerepoot CFP® is verkozen tot Financieel Planner van het Jaar 2021. In de finale bleef zij haar collega’s Mano Schuitmaker (2e) en Jan Laport (3e) voor. Paulien ontving vandaag de beker uit handen van Anja van Zandbergen, de titelhouder van 2020.

CFP-adviesvlog 11 – Belastingvrij schenken en ontvangen

Een schenking ontvangen van bijvoorbeeld je ouders is prettig. En als ouder je kind een financieel steuntje in de rug geven, zorgt ook voor een goed gevoel. Maar wat zijn de haken en ogen rond schenkingen? Financieel Planner van het Jaar, Anja van Zandbergen, vertelt je er alles over in deze vlog.

Belastingvrij schenken en ontvangen

Een schenking ontvangen van bijvoorbeeld je ouders is prettig. En als ouder je kind een financieel steuntje in de rug geven, zorgt ook voor een goed gevoel. Maar wat zijn de haken en ogen rond schenkingen?

FFP brengt jubileummagazine uit

Maar liefst 52 pagina’s telt het FFP Jubileummagazine dat afgelopen week bij ruim 3.000 leden op de mat viel. Een magazine ter ere van het 25-jarig bestaan van FFP en ter aankondiging van het FFP Congres. Het congres moesten we helaas verplaatsen naar 8 maart 2022, maar de artikelen zijn nog steeds even actueel. Zo geven leden van de FFP-ledenraad hun visie op de trends van de twenties.

Je wordt gelukkiger door financiële planning

Uit een recent essay dat door Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) in opdracht van FFP is gepubliceerd, blijkt dat financiële planning een sterk positief effect kan hebben op de geluksbeleving van consumenten. De EUR heeft hiernaar ook zelf onderzoek gedaan.

Help, mijn lijfrente komt vrij!

Veel mensen hebben in het verleden een koopsom gestort voor een lijfrente of maandelijks geld ingelegd voor een lijfrentepolis. En dan, jaren later, staat daar als het goed is een pot met geld en wat dan? Kun je die pot in één keer laten uitkeren? Hoeveel belasting moet erover worden betaald? Wat kun je er precies mee?

CFP-podcast 2, ‘Pensioen moet je doen.’

5 november 2021. De tweede podcast alweer. Deze staat in het teken van pensioen. Roelof Meijer CFP® bepreekt met twee collega-financieel planners, Bianca Wateler CFP® en Mariëtte Elling CFP® RFEA de nieuwe pensioenwetgeving. Saai? Helemaal niet! Dit gaat jou namelijk ook raken. Luister mee en je weet na afloop wat de gevolgen zijn voor jouw situatie. En natuurlijk ook wat een financieel planner voor jou kan betekenen

Mark Dukers nieuwe directeur FFP

FFP heeft, met ingang van 1 januari 2022, Mark Dukers benoemd tot directeur. Hij is de opvolger van Rob van den Aker, die de functie sinds de zomer van 2017 combineerde met het voorzitterschap van de Vereniging FFP.

CFP-adviesblog 9 – Is jouw pensioen straks voldoende om jouw ideale leven te leiden?

Hoe wil jij je oude dag doorbrengen? Is jouw pensioen voldoende om jouw dromen uit te laten komen. Financieel Planner van het Jaar, Anja van Zandbergen, vertelt je er alles over in deze vlog.

Hoeveel pensioen heb jij opgebouwd?

Is jouw pensioen straks voldoende om je ideale leven te leiden? De meeste mensen willen namelijk liever niet teveel bezuinigen op hun levensstijl tijdens hun welverdiende oude dag.

Blogs