Actualiteit

Ruzie over geldzaken? Hoe los je het op!

Een kwart van de Nederlandse stellen heeft wel eens ruzie over geld. Meestal gaat dat over bezuinigen. Dat vertelt het NIBUD in een rapport dat is net is verschenen. Het opvallende is dat áls er gekibbeld wordt over bezuinigen het niet gaat over óf er bezuinigd moet worden, maar de manier waarop.

Financiële planning levert u meer op dan het kost

Veel mensen zijn onzeker over hun financiële toekomst. Ze hebben behoefte aan financiële rust en hebben daar het nodige voor over. Een oplossing voor dit probleem is een financieel plan. Hiermee kunt u geld besparen, meer uit uw financiën halen en ook nog de juiste financiële beslissingen nemen. Kortom: financiële planning is van onschatbare waarde.

Wie staan in de finale van de verkiezing Financieel Planner van het Jaar 2019?

Amsterdam 14 juni 2019 – De drie finalisten voor de verkiezing ‘FFP Financieel Planner van het Jaar 2019’ zijn bekend: Erik Gritter FFP CFP®, Fleur Kroonbergs FFP CFP® MFP en Jeroen Wijker FFP CFP®. Op 10 oktober a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt op het FFP Congres in Nieuwegein. Wie wordt de opvolger van Hanneke Wolff-Rierink, die deze prestigieuze titel vorig jaar in ontvangst mocht nemen?

Individueler pensioen vraagt om invulling zorgplicht werkgever

Amsterdam 13 juni 2019 – De ‘zekerheid’ van de pensioenuitkering gaat overboord in de voorgestelde herziening van het pensioenstelsel. Vanwege de grote gevolgen die dit voor werknemers heeft, pleit FFP ervoor dat werkgevers een rol oppakken in het creëren van meer zekerheid voor hun medewerkers. Omdat het stelsel persoonlijker en transparanter wordt, worden eigen financiële keuzes en afwegingen belangrijker. Werkgevers hebben een zorgplicht om werknemers te helpen meer grip te krijgen op deze keuzes en waar nodig maatregelen te treffen. Zij zouden daarom voorlichtingsbijeenkomsten en individuele begeleiding bij financiële planning van de medewerker als secundaire arbeidsvoorwaarde kunnen aanbieden.

Ontslag in het verschiet?

De 'Wet arbeidsmarkt in balans' is door de Eerste Kamer aangenomen en dat betekent dat hij als wet zal worden ingevoerd. Het is een wet die veel regelt als het om werk gaat. Wat verandert er bijvoorbeeld in het ontslagrecht? Achterliggend idee van de Wet arbeidsmarkt in balans is dat de kloof kleiner gemaakt wordt tussen mensen met een vast dienstverband en mensen met flexibel werk.

Persbericht: FFP Hogeschool van Amsterdam winnaar van de FFP Student Award 2019

Amsterdam – Op donderdag 6 juni is de FFP Student Award 2019 uitgereikt aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Het was een nek-aan-nekrace. Het financiële advies van het HvA-studententeam werd door de vakjury het best beoordeeld. De drie winnende studenten Sven Maijer, Floris Lautenslager en Martijn Quatfass hebben de prijs in ontvangst genomen. Zij winnen een reis naar het internationale Financieel Planners Congres in Minneapolis (VS) in oktober dit jaar.

Korte of lange rentevaste periode. Wat kiest u?

De hypotheekrente lang of juist kort vastzetten? Het is een vraag waar veel consumenten mee worstelen. Uiteindelijk kiezen de meeste Nederlanders voor een langere rentevaste periode. Dit is logisch omdat het in onze volksaard zit om zekerheid te kiezen.

‘Dat regelt mijn man altijd!’

Vrouwen en geld. Is er verschil in de manier waarop vrouwen met geld omgaan en hoe mannen dat doen? En als dat zo is, wat kun je daar als vrouw van leren? En als man?

Persbericht: Vijf Hogescholen strijden om FFP Financial Planning Award 2019.

Amsterdam 24 mei 2019 – Op 6 juni a.s. zal de vakjury bepalen welke Hogeschool uit Nederland het beste studententeam heeft afgevaardigd voor de FFP Student Award 2019. Voor de derde keer op rij organiseert FFP, de beroepsvereniging voor Financieel planners, deze wedstrijd onder de HBO-opleidingen die een studierichting FSM (Financial service management) of FTA (financial taks & advice) aanbieden. FFP biedt met de opzet van deze wedstrijd graag praktische steun aan de betreffende Hogescholen en stimuleert hiermee tevens jonge aanwas voor het beroep Gecertificeerd Financieel Planner.

Op zoek naar een lening om te verduurzamen?

U kunt voordelig geld lenen om uw huis energiezuiniger te maken. Maar hoe maakt u een juiste keuze uit het woud van groene en duurzame leningen?

Blogs