Actualiteit

CFP-professional helpt financiële keuzes te verbeteren

Geld knoeit met ons hoofd. We gaan er vaak minder rationeel mee om dan we zelf denken. Doordat mensen ook emoties kennen is het moeilijk om puur rationele keuzes te maken en is het risico groot dat  foute geld- en beleggingsbeslissingen worden genomen met alle nadelige gevolgen van dien.

Nederlanders nonchalant over financiële impact van scheiding

Nederlanders schatten de financiële impact van een scheiding laag in. Liefst acht op de tien mensen verwacht niet in financiële problemen te komen, indien hun relatie zou stranden. Bijna de helft beschouwt financiële problemen na een relatiebreuk zelfs als vrijwel uitgesloten. Dat blijkt uit onderzoek van FFP, de Federatie voor Financieel Planners, en Omniplan.

Een wandeling door het toekomstige FFP Bos

De Rampert. Een klein natuurgebied in de Bommelerwaard. Ingeklemd tussen de Maas en de Waal. Talloze slootjes doorsnijden de groene grasvlaktes om al het water af te voeren. En wat hier de komende jaren steeds meer te zien zal zijn: bos. Staatsbosbeheer is druk bezig met het aanplanten van jonge bomen. Om aan die ambitie bij te dragen, roept FFP haar leden op om te doneren aan het FFP Bos.

Wat betekent de inflatie voor mijn portemonnee?

De berichten over stijgende inflatie vliegen ons om de oren. Is het 5%? Is het 7%? Is het 20%? En wat is eigenlijk inflatie? En heb je er last van, of niet? Inflatie is, simpel gezegd, dat je geld minder waard wordt. Als de inflatie 1% per jaar bedraagt, moet je over een jaar 1,01 euro betalen voor wat nu 1,00 euro kost. Je kunt dus voor die ene euro niet meer alles kopen wat je gewend was: je hebt bij 1% inflatie per euro nog maar 0,99 euro te besteden. Dat is op zich niet zo gek.

Pensioen: veel zorgen en weinig inzicht

Consumenten hebben weinig kennis van en inzicht in hun pensioensituatie. Dit geldt voor alle Nederlanders, maar in het bijzonder voor mensen met een laag inkomen en lage opleiding. Van hen maakt twee derde zich zorgen over hun pensioen. Dat blijkt uit onderzoek van de Federatie voor Financieel Planners (FFP) in samenwerking met Omniplan.

Ondernemen in Rutte IV: wat verandert er voor jou?

Alhoewel de plannen van het vierde kabinet Rutte nog definitief goedgekeurd moeten worden door de Eerste en Tweede Kamer, geven we jou als ondernemer wel alvast een overzicht van de belangrijkste financiële en fiscale wijzigingen.

Loods gezocht (en gevonden…!)

Wat gaat 2022 ons brengen? Waar gaan we met zijn allen in economisch en financieel opzicht wat van merken?  En hoe kunnen we daarin de beste route kiezen?

Rob van den Aker ‘Lid van verdienste FFP’

Rob van den Aker is bij zijn afscheid als voorzitter van de Vereniging FFP benoemd tot Lid van verdienste van de Vereniging FFP. Hij legt formeel per 1 januari 2022 zijn functie als bestuursvoorzitter van de vereniging neer.

CFP-adviesvlog 12 – Wanneer is het verstandig om een testament op te stellen?

Is een testament nodig? Als je geen testament opstelt dan is de wettelijke verdeling van toepassing. Dit betekent dat je niet zelf kunt kiezen wie na jouw overlijden van jou erft. Als financieel planner ken je de persoonlijke situatie van je klant en kun je helpen met het opstellen van dit document. Financieel Planner van het Jaar 2020, Anja van Zandbergen, vertelt in deze vlog over de voordelen van een testament en geeft tips.

Hoe regel je je erfenis optimaal?

Als je partner of een van je ouders komt te overlijden, komt er heel wat op je af. Wat moet je allemaal regelen? En, wat had je allemaal geregeld kunnen hebben zodat je nu niet voor verrassingen komt te staan? Hoe zorg je ervoor dat je je partner goed verzorgd achterlaat? En hoe kun je nu al zaken regelen zodat iedereen straks weet wat ie kan doen en wat ie moet doen?

Blogs