Actualiteit

Persbericht: Bundeling van krachten in de financiële advieswereld.

Financiële gezondheid voor iedereen staat centraal!

Amsterdam, 19 mei 2020. De wereld van financieel adviseurs en -planners slaat de handen ineen om tot één krachtige beroepsorganisatie te komen. De voorzitters van de organisaties FFP, SEH en RFEA kondigen aan dat zij in deze onderzoeksfase een gezamenlijke start maken om hun ideeën en wensen hierover te bundelen. Deze sterke financiële organisaties willen hun eigen identiteit en keurmerk behouden en zien met het idee van samenwerking grote voordelen om een sterkere vertegenwoordiging te vormen naar de overheid en financiële wereld. Naast deze drie partijen zijn ook andere organisaties geïnteresseerd in deze ontwikkeling.

Welke risico’s loop ik als werknemer in de coronacrisis?

Als werknemer heb je bepaalde rechten, maar je kunt je een aantal zaken afvragen. Heb ik nog wel recht op vakantiegeld? Heb ik recht op een eventuele dertiende maand? Hoe zit het met mijn vakantiedagen? Kan mijn salaris verlaagd worden? Wat betekent een vast contract nog? En, wat betekent het voor mij als mijn baas failliet gaat?

Hoe maak je een goed financieel plan dat stormen kan doorstaan?

Menig ondernemer of werknemer zal zich afvragen hoe hij een goed financieel plan kan maken dat financiële stormen kan doorstaan. Hoe pak je zoiets aan?

Wat betekent corona voor jouw pensioen?

Pensioenfondsen zijn zwaar getroffen door de effecten van het coronavirus op de financiële markten. Pensioenfondsen beleggen hun geld in beursgenoteerde aandelen, in obligaties, in onderhandse leningen, in vastgoed, in alternatieve beleggingen, en noem maar op. Veel van die beleggingen hebben een waardedaling meegemaakt.

Leverancier, wat zijn je garanties?

Voor de ondernemer is de huidige coronatijd een spannende tijd. Omzetten zijn fors teruggelopen of helemaal weggevallen en het banksaldo zal in veel gevallen snel naar nul lopen of zelfs in het rood schieten. Als je als ondernemer nog wel kunt leveren aan partijen, hoe weet je dan of je wel betaald wordt? De overheid heeft een aantal maatregelen getroffen om ondernemers te helpen en het vertrouwen in normaal economisch verkeer, voor zover mogelijk, enigszins te behouden.

Is het verstandig mijn hypotheek om te zetten nu de rente gaat stijgen?

Om die vraag te beantwoorden, zijn heel wat antwoorden op andere vragen nodig. Wie een hypotheek heeft, heeft te maken met rente en aflossing. Vaak gebeurt dit in de vorm van annuïteiten, dat wil zeggen dat de maandelijkse bruto betaling hetzelfde is bij een gelijkblijvende rente. Zo’n maandelijkse betaling is opgebouwd uit rente en aflossing. Gedurende de looptijd wordt steeds meer afgelost, waardoor het rentebestanddeel steeds kleiner wordt. De bruto maandlast blijft namelijk gelijk. Aan het eind van de looptijd zal het rentebestanddeel nog minimaal zijn en de aflossing naar verhouding erg groot.

Wil je als ondernemer een financieel klankbord?

Het is coronatijd en dat betekent dat veel dingen anders zijn. Geen of hooguit een paar zakelijke afspraken buiten de deur, maar vooral veel skype- of zoommeetings. En, wat ingrijpender is, als je een contactberoep hebt of in de horeca of evenementen zit, een terugval in omzet die enorm is. Er komt een moment dat je jezelf afvraagt: Hoe nu verder, met name financieel? Waar vind ik een klankbord? Zoek eens contact met een gecertificeerd financieel planner.

Ondernemer, waar hebt u recht op?

De overheid heeft een pakket financiële regelingen opgetuigd om u als ondernemer te ondersteunen tijdens de coronacrisis. In dit artikel vindt u alle maatregelen in het kort en in begrijpelijke taal toegelicht. Waar kunt u als ondernemer mogelijk een beroep op doen? En hoe doet u dit? Een gecertificeerd financieel planner helpt u graag verder.

Hulp voor je financiën

De overheid helpt niet alleen ondernemers in nood, maar ook particulieren die financieel klem komen te zitten. Zo wordt bijvoorbeeld een compensatie geregeld voor kinderopvang, zijn er uitstelmogelijkheden voor de hypotheek en kunt u uitstel aanvragen voor de aangifte inkomstenbelasting. Kunt u hierbij wat support gebruiken? Bel dan eens met een financieel planner in de buurt.

Tijd voor de grote financiële voorjaarsschoonmaak

Het voorjaar staat voor de deur. Het coronavirus zorgt ervoor dat u net als miljoenen andere Nederlanders meer tijd in en rond het huis doorbrengt. Een goed moment om aan de gang te gaan met uw eigen grote financiële voorjaarsschoonmaak en uw financiën eens goed onder de loep te nemen.

Blogs